11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι γίνεται όταν και η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Symantec πέφτει θύμα των hackers;;

    Το μόνο σίγουρο είναι πως ανασηκώνονται μερικά φρύδια και εμφανίζονται κάποια ειρωνικά χαμόγελα, σε κάποιο μέρος του κόσμου και πιο συγκεκριμένα, εκεί που μαζεύεται μία παρέα hackers με το όνομα Lords of Dharmaraja.

    Οι εν λόγω κύριοι, επιβεβαίωσε και η Symantec, κατόρθωσαν και “πήραν” ένα μέρος του source code, δύο προγραμμάτων ασφαλείας για επιχειρήσεις. Κάτι σαν το “σχέδιο” του προγράμματος φανταστείτε, πράγμα που τους δίνει πρόσβαση στον τρόπο που λειτουργεί η Symantec.

    Η εταιρεία κολοσσός ασφαλείας, που είδε μέσα στο 2011 τις πωλήσεις της να θριαμβεύουν, λόγω τον επαναλαμβανόμενων επιθέσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις, παραδέχτηκε το γεγονός και εξηγεί.

    Στα χέρια των hackers βρίσκεται μέρος του source code δύο προγραμμάτων που δημιουργήθηκαν πριν, περίπου, 4 χρόνια και από τότε έχουν ανανεωθεί αρκετές φορές. Η “κλοπή” έγινε μέσω ενός τρίτου φορέα, όχι απευθείας από την Symantec και η εταιρεία έχει ζητήσει από όλους τους πελάτες της που τα χρησιμοποιούν ακόμα, να συνεργαστούν μαζί της για να καλύψουν το ενδεχόμενο τα συστήματά τους να απέκτησαν κάποιο ευαίσθητο σημείο.

    Οι Lords of Dharmaraja έχουν δημοσιεύσει μέρος του κώδικα στο γνωστό pastebin και αναφέρουν πως τον εξασφάλισαν μέσω του Ινδικού στρατού…

    Πηγή: Reuters

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles