13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι κρύβει η άκρως ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία της φωτογραφίας από την HTC;

    Η HTC επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή, για να δημοσιεύσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον post σε blog της σχετικά με την ιστορία της φωτογραφίας.


    Σε αυτό αναφέρονται ιστορικά στοιχεία που ξεκινούν από τις πρώιμες εποχές της φωτογραφίας – αρχής γενομένης με την νταγκεροτυπία, η οποία θεωρείται η πρώτη εμπορικά επιτυχημένη φωτογραφική διαδικασία που αναπτύχθηκε το 1839. Στη συνέχεια, αναφέρεται η πρώτη χρήση του trademark “Kodak” το 1887, ενώ τα ιστορικά στοιχεία συμπεριλαμβάνουν, επίσης, την ανακάλυψη της Polaroid το 1947 από τον Edwin H. Land, καθώς και την πρώτη point-and-shoot της Kodak το 1963, αλλά και την πρώτη ψηφιακή μηχανή το 1975. Δε λείπει ακόμη και η φωτογραφική μηχανή της Brownie του ενός δολαρίου το 1990, που έκανε τη φωτογραφία προσιτή στον καθένα…

    Συνεχίζοντας, το blog post αναφέρεται στη δημιουργία του πρώτου camera phone το 1997, καθώς και του πρώτου video & camera phone, του Kyocera Visual Phone VP-2010.

    Φυσικά, η αναδρομή δε θα μπορούσε να μη συμπεριλαμβάνει το HTC Droid Incredible, το πρώτο κινητό με κάμερα 8MPixels, καθώς και το HTC Evo 3D, το πρώτο κινητό που μπορούσε να λάβει 3D φωτογραφίες.

    Η HTC αναφέρει ακόμη την επιτυχία του iPhone 4S, προσθέτοντας, βέβαια, ότι “άργησε ένα χρόνο για να είναι απίστευτο”, αλλά και το Nokia 808 με τον “εξωπραγματικό” αισθητήρα των 41MPixels.

    Το blog post τελειώνει με την κυκλοφορία του HTC One X το 2012 και υπόσχεται μία “απίστευτη εμπειρία ήχου και εικόνας” για το 2013.

    Τι μπορεί να κρύβει, όμως, η HTC πίσω από μία τέτοια αναδρομή;. Φαίνεται πως η εταιρεία ετοιμάζει (ίσως για το Mobile World Congrress της Βαρκελώνης;) ένα “ισχυρό” φωτογραφικό χτύπημα στον τομέα των smartphones. Θα περιμένουμε, λοιπόν, το επόμενο διάστημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

    Πηγή: Ubergizmo

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles