21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Τι κρύβει μέσα του το νέο Nexus 5;

    Το iFixit “ειδικεύεται” στο teardown συσκευών λίγο μετά την κυκλοφορία τους και τώρα ήρθε η σειρά της νέας πρότασης της Google να “υποστεί” αυτή την ταλαιπωρία.

    Το Nexus 5 βρέθηκε στα χέρια και τα… κατσαβίδια των υπευθύνων του site, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά που κρύβει στο εσωτερικό του.

    nexus-5-exploded

    Τι βρέθηκε λοιπόν; Όσον αφορά τα εξαρτήματά του, το “παρών” δίνουν κάποιες λύσεις της Broadcom, όπως το BCM4339 Wi-Fi chip και ο BCM20793M NFC Controller. Η συσκευή διαθέτει ακόμη το LTE chip της Qualcomm WTR1605L, το οποίο υπήρχε μεν και στο Nexus 4, απλά τώρα η ύπαρξή του έχει νόημα, καθώς… λειτουργεί. Το Nexus 5 υποστηρίζει δίκτυα τέταρτης γενιάς, χάρη στο Snapdragon 800 SoC που διαθέτει με το ενσωματωμένο LTE modem που υποστηρίζει ταχύτητες έως 15Mbps, ενώ η συσκευή διαθέτει ακόμη 2GB LPDDR3 RAM.

    Το iFixit η αλήθεια είναι πως “παραπονιέται” συχνά για το πόσο δύσκολα ανοίγουν κάποιες από τις πρόσφατες συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, κάτι που δυσκολεύει πολύ τις επισκευές τους. Αυτό, ωστόσο, δε φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του Nexus 5, το οποίο, όπως διαβάζουμε, ήταν αρκετά εύκολο να ανοίξει, ενώ εξαρτήματα όπως το ηχείο ή η υποδοχή των ακουστικών αρκετά εύκολο να αντικατασταθούν. Ωστόσο, όμως, όπως συμβαίνει συχνά σε κινητά και ταμπλέτες, η οθόνη LCD είναι πρακτικά “κολλημένη” στο layer από γυαλί που βρίσκεται από πάνω της, οπότε σε περίπτωση που σπάσει πρέπει να αντικατασταθούν μαζί.

    Διαβάστε περισσότερα για το teardown του Nexus 5 στο iFixit εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles