16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τη λύση TopSky UAS της Thales υιοθέτησαν τα αεροδρόμια της Lille και της Rennes για τη διαχείριση της μη επανδρωμένης εναέριας κυκλοφορίας

    Η λύση Thales TopSky – UAS – μια βασισμένη στο cloud πλατφόρμα – υιοθετήθηκε για τη διαχείριση της μη επανδρωμένης εναέριας κυκλοφορίας (UTM) των αεροδρόμιων της Rennes, και της Lille. Πρόκειται για μια συνεργατική λύση που χρησιμοποιείται από χειριστές drone, υπηρεσίες αεροναυτιλίας και διοικητικές υπηρεσίες για την απλοποίηση της διαδικασίας αιτήματος πτήσης και την ταχύτερη πρόσβαση των drones στον εναέριο χώρο.

    Να σημειωθεί ότι η συνεχιζόμενη ανάγκη διασφάλισης της αποτελεσματικής και με ασφάλεια διαχείρισης του εναέριου χώρου, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού  επιχειρήσεων drone, οδήγησε τον πάροχο υπηρεσιών αεροναυτιλίας της Γαλλίας (DSNA) να ξεκινήσει την πρωτοβουλία «U-Space Together». Στο πλαίσιο αυτό η Thales, επιλέχθηκε από το DSNA  για να υποστηρίξει τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια της Lille και της Rennes για να αντιμετωπίσουν αυτές τις νέες προκλήσεις.

    Το TopSky – UAS αυτοματοποιεί την ανάλυση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς των δεδομένων προγραμματισμένων πτήσεων, διασυνδέεται με το εθνικό μητρώο χειριστών drone της Γαλλίας (AlphaTango) για την επαλήθευση των δεδομένων που έχουν εισαχθεί και διαχειρίζεται τη διαδικασία ελέγχου των αιτημάτων πτήσεων σύμφωνα με τα τοπικά πρωτόκολλα.

    Αυτή η λειτουργία αυτόματης ανάλυσης επιτρέπει στους χειριστές drone και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να επικεντρωθούν στις επιχειρησιακές πτυχές των αιτημάτων πτήσης, απλοποιώντας τις διοικητικές διαδικασίες, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα σφαλμάτων και ελαφρύνοντας τον φόρτο εργασίας των διαφορετικών ομάδων χρηστών.

    Το TopSky – UAS περιλαμβάνει συγκεκριμένο interface χρήστη για υπηρεσίες εναέριας πλοήγησης και διοικητικές υπηρεσίες και είναι διαλειτουργικό με λύσεις τρίτων, όπως η εφαρμογή Clearance για χειριστές drone.

    Η Thales και οι υπηρεσίες εναέριας πλοήγησης στη Lille και τη Rennes θα διερευνήσουν επίσης τακτικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης drone κατά την πτήση και των διαδικασιών συναγερμού, εάν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρεκκλίνει από την εγκεκριμένη διαδρομή πτήσης του.

    «Η λύση TopSky – UAS είναι το αποτέλεσμα δύο ετών στενής συνεργασίας μεταξύ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Lille, των τοπικών διοικητικών υπηρεσιών (Préfecture du Nord) και της Thales. Βελτιώνει σημαντικά τον χειρισμό των τοπικών αιτημάτων πτήσεων με drone και επιτρέπει στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Lille να διαχειρίζονται τις λειτουργίες των drone πιο αποτελεσματικά σε πραγματικό χρόνο. Πέρα από την ίδια τη λύση, το TopSky – UAS είναι ένα σημείο εκκίνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης των μελλοντικών προκλήσεων του U-Space». Géry Grave, Επικεφαλής Ποιότητας και Ασφάλειας, υπηρεσίες αεροναυτιλίας DSNA (Nord)

    «Η συνεργασία με το DSNA αποτελεί βασικό μέρος των προσπαθειών της Thales να παρέχει ασφαλείς και αποτελεσματικές υπηρεσίες διαχείρισης μη επανδρωμένων εναέριων μεταφορών στην κοινότητα UAS. Είναι επίσης μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την επιχειρησιακή εμπειρία του DSNA και του ζωντανού οικοσυστήματος χειριστών drone της Γαλλίας.» Christian Rivierre, Αντιπρόεδρος, Airspace Mobility Solutions, Thales

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles