BREAKING

Τι μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι με ένα smartphone;

Ας θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Ένα smartphone δεν πρόκειται ποτέ να σου υποκαταστήσει κανένα από τα βασικά πράγματα που κάνεις στο κρεβάτι σου. Κανένα. Αν νομίζεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς απεξάρτησης από την τεχνολογία και ακόμα ειδικότερους που θα σε πληροφορήσουν για ανθρώπινες πρακτικές που ισχύουν πολλές χιλιάδες χρόνια και δεν έχουν αλλάξει. Το έπιασες το υπονοούμενο, ε; Πάμε λοιπόν στο παρασύνθημα. Το μέρος του σπιτιού στο οποίο περνά κάποιος πολύ ποιοτικό χρόνο με την έξυπνη συσκευή του, σύμφωνα με μελέτες, είναι η τουαλέτα. Την συνήθεια εκεί δεν θα την σχολιάσουμε γιατί είναι λίγο βρωμερή και εντελώς μοναχική. Ακόμα και για βασιλιάδες.

Το δεύτερο μέρος στο οποίο περνάμε τον περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τις έξυπνες συσκευές μας, είναι το κρεβάτι. Γιατί όμως; Ε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους αρχικά. Μην ξεχνάμε πως αν αναφερόμαστε σε geeks, οι άνθρωποι αυτής της συνομοταξίας, έχουν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες από τους άλλους ανθρώπους. Αν θέλουμε να αναφερθούμε όμως στους σε γενικές γραμμές, η χρήση ενός smartphone που θα κάνει κάποιος στο κρεβάτι του μπορεί να αναλυθεί στις παρακάτω κατηγορίες.

  • Στο τέλος της ημέρας, το κρεβάτι είναι το μόνο μέρος στο οποίο μπορείς να παίξεις με την ησυχία σου Angry Birds. Δεν σε ενοχλεί κανείς (εκτός από τον/την σύντροφο που τον/την έχει πιάσει λογοδιάρροια) και τερματίζεις τις πίστες…. Άνετα.
  • Στο κρεβάτι θα ενημερωθείς για το τι έγινε στον κόσμο, μέσα από τις ειδησεογραφικές εφαρμογές. Θα μάθεις, αν θα πτωχεύσουμε, πότε θα πτωχεύσουμε, τι θα πρέπει να έχεις μαζί σου αν πτωχεύσουμε και πότε θα γίνει αυτό. Κι αν τελειώσεις με την ειδησεογραφία, περνάς στα κοινωνικά δίκτυα.
  • Αν έχεις μόλις αγοράσει το κινητό και είναι του χαρακτήρα σου να περνάς, αρχικά, λίγο προσωπικό χρόνο για να εξοικειωθείς μαζί του (και δεν θέλεις να το κάνεις στο μπάνιο), το μυαλό σου είναι αρκετά χαλαρό για να εξερευνήσει τις δυνατότητες της νέας σου συσκευής. Φυσικά, πρέπει να στο πούμε αυτό: δεν μοιράζεσαι όλες τις λεπτομέρειες με τον ευρύτερο κοινωνικό σου κύκλο. Κανείς δεν θέλει να φαντάζεται τι μπορεί να κάνεις με το καινούριο σου smartphone στο κρεβάτι. Ειδικά αν εμφανιστείς υπερβολικά ενθουσιασμένος το επόμενο πρωί…
  • Το τέλος της ημέρας, στο κρεβάτι, είναι η καλύτερη στιγμή για να προγραμματίσεις την επόμενη. Να υπενθυμίσεις πράγματα στον εαυτό σου, να σημειώσεις ραντεβού και σκέψεις που θα πρέπει να κάνεις την επομένη και να ρυθμίσεις τον χρόνο σου ώστε να μην πανικοβληθείς το πρωί. Τα ημερολόγια, τα reminders και τα task managers που μπορείς να βρεις σε εφαρμογές και το λειτουργικό του smartphone σου, είναι σπουδαία εργαλεία γι αυτή τη δουλειά.
  • Ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν βίντεο και ταινίες στα smartphones των 3,5 έως 4,7 ιντσών (οθόνες). Ο καθένας έχει δικαίωμα να υποβάλλει τον εαυτό του σε αυτή την ταλαιπωρία και να κάνει ρυτίδες. Όσοι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σίγουρα θα προτιμήσετε να το κάνετε στο κρεβάτι σας, αντί για τον καναπέ ή κάποιο άλλο, λιγότερο βολικό μέρος.
  • Τέλος, ένα από τα πολύ απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι με το smartphone σου είναι να βάλεις το ξυπνητήρι. (…) (…)

Αν ταυτίζεσαι με κάποια από αυτές τις διαδικασίες έχουμε μερικές συμβουλές . Απλές.

  1. Όταν τελειώσετε αυτό που κάνεις στο κρεβάτι με το smartphone σου, άφησέ το δίπλα, στο κομοδίνο. Αν το πλακώσεις, το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να μην το ακούσεις σε περίπτωση που χτυπήσει.
  2. Διατήρησε το smartphone σου καθαρό. Αν φταρνιστείς την ώρα που διαβάζεις το αγαπημένο σου site το βράδυ στο κρεβάτι και δεν το καθαρίσεις αμέσως, κινδυνεύεις να ξυπνήσεις το πρωί και να αρχίσεις να βλέπεις ελαττώματα στην οθόνη.
  3. Απέφυγε να το έχεις για φόρτιση και να κοιμάσαι μαζί του. Η συσκευή σου, όχι μόνο θα υποβάλλεται στη βάσανο της φόρτισης, άρα θα ανεβάζει θερμοκρασία, θα έχει να αντιμετωπίσει και τη δική σου. Too hot.
  4. Άρχισε σταδιακά να μειώνεις τον χρόνο που χρησιμοποιείς το smartphone στο κρεβάτι σου. Υπάρχουν απείρως καλύτερα πράγματα να κάνεις σε αυτό. Όχι όμως με μία έξυπνη συσκευή… τέτοιου είδους.

Αν, τέλος, έχεις κοντά σου έναν άνθρωπο που ξαπλώνει με το smartphone του και περνά αρκετές και «έντονες» ώρες μαζί του στο κρεβάτι, αντιμετώπισέ τον με τρυφερότητα. Κι έπειτα, εξήγησε του βασικά πράγματα για τη ζωή, με και χωρίς την αγαπημένη του συσκευή. Είναι σίγουρο ότι θα σε ευγνωμονεί αργότερα.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment