24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι μπορεί να φταίει για τις εκρήξεις των Samsung Galaxy Note 7;

    Όταν ξεκίνησαν οι εκρήξεις στα Samsung Galaxy Note 7, οι αναφορές σχετικά με το από πού προέκυψε το πρόβλημα αφορούσαν μία δυσλειτουργία της μπαταρίας του. Οι μπαταρίες είχαν κατασκευαστεί από την ίδια τη Samsung και έτσι δόθηκε εντολή στην κινεζική εταιρεία ATL (που είχε αναλάβει να προμηθεύσει με μπαταρίες της το 30% των original Note 7) να προμηθεύσει τις μπαταρίες των μοντέλων αντικατάστασης.

    Photo: The Verge
    Photo: The Verge

    Μετά τα προβλήματα και σε “ασφαλή” Note 7 αποδεικνύεται πάντως ότι μάλλον το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και ξεπερνάει τον… κατασκευαστή μπαταριών.

    Ένας επίκουρος καθηγητής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon που ονομάζεται Venkat Viswanathan σημειώνει τώρα ότι το σύστημα ελέγχου της τάσης της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι υπαίτιο για τα προβλήματα. Ο καθηγητής σημειώνει επίσης ότι η χαμηλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των μπαταριών θα μπορούσε να είναι μέρος της αιτίας των εκρήξεων.

    Ο Cho Jae-phil, διευθυντής του Future Batteries Research Center, από την πλευρά του, σημειώνει ότι η παραγωγή μεγάλου αριθμού μπαταριών που προορίζονταν για τα μοντέλα αντικατάστασης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδήγησε και σε ελλείψεις στον έλεγχο ποιότητας.

    Κάποιοι άλλοι αναλυτές πάντως λένε ότι τα… καλά νέα για τη Samsung είναι ότι οι εκρήξεις έγιναν στο Note 7 και όχι σε ένα S μοντέλο, καθώς η εταιρεία πουλά τα τριπλάσια S από Note. Λέτε να παρηγορούνται από αυτό οι Κορεάτες;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles