18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τι σχέση είχε η Marilyn Monroe με το πρώτο “drone” μαζικής παραγωγής στις ΗΠΑ;

    Τι σχέση μπορεί να έχει η πιο “εμβληματική” ίσως σταρ του Hollywood με την κατασκευή του πρώτου “drone” στις ΗΠΑ; Κι όμως έχει και αυτό αποδεικνύεται και φωτογραφικά.

    Η Marilyn Monroe, κατά κόσμον Norma Jeane Dougherty, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου -και πριν γίνει η σταρ που όλοι γνωρίζουμε- εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο στο Van Nuys της California. Εκεί, όπως αποδεικνύεται, το μελλοντικό αστέρι του κινηματογράφου βοήθησε στην κατασκευή του πρώτου μαζικής παραγωγής μη επανδρωμένου αεροσκάφος (UAV) στις ΗΠΑ, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που τραβήχθηκαν το 1944 από τον David Conover.

    MarilynMonroe-drones

    Παρόλο που η κύρια εργασία της στο εργοστάσιο ήταν να ψεκάζει με επιβραδυντικό υγρό τα αεροσκάφη, εδώ τη βλέπουμε να “συναρμολογεί” ένα OQ-2 Radioplane, το οποίο υπήρξε το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) -ή αλλιώς “drone”- μαζικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

    Τα drones μάς έχουν απασχολήσει πολύ τελευταία. Υπήρχαν όμως –σε κάποια τους μορφή– από πολύ παλαιότερα.

    Περίπου 15.000 OQ-2 Radioplanes είχαν κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία βέβαια, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν αρκετά “πρωτόγονα” σε σχέση με τα σημερινά drones και είχαν χρησιμοποιηθεί μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τους Αμερικανούς και όχι σε ρεαλιστικούς στόχους. Έπρεπε να φτάσει ο Πόλεμος του Βιετνάμ, ώστε τα UAVs να χρησιμοποιηθούν ως αναγνωριστικά αεροσκάφη, κάτι που αποτελούσε την κύρια χρήση τους από τον Αμερικανικό στρατό, μέχρι να γίνουν τα “όπλα” που γνωρίζουμε σήμερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles