18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσετε Coca Cola ως ψυκτικό υγρό στο PC σας;

    Από τότε που η υδρόψυξη υπολογιστών έγινε δημοφιλής, αρκετοί κατασκευαστές στα social media έχουν πειραματιστεί με το ψυκτικό υγρό, προκειμένου να εξετάσουν πόσο καλά ανταπεξέρχονται τα διάφορα υγρά στην έντονη θερμότητα ποικίλων CPUs. Έτσι και ο MrYeester, ένας από αυτούς τους δημιουργούς, έγινε δημοφιλής σε διάφορες πλατφόρμες με videos που παρουσιάζουν διάφορα πειράματα με εξαρτήματα από PC. Στο τελευταίο του video, χρησιμοποίησε Coca-Cola ως ψυκτικό στον υπολογιστή του και τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά.

    Σε σχετικό απόσπασμα που ανέβασε πριν από μερικές ημέρες, ο MrYeester παρουσιάζει έναν water-cooled υπολογιστή πάνω στο γραφείο του, με όλα τα εξαρτήματα σωστά συνδεδεμένα στη motherboard, έτοιμα να ψύξουν τον επεξεργαστή. Αντί να γεμίσει το δοχείο με νερό, όμως, ο TikToker το γέμισε με Coca-Cola, η οποία αμέσως εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το σύστημα.

    Ο MrYeester έκπληκτος διαπίστωσε ότι τα επίπεδα θερμοκρασίας του υπολογιστή σε κατάσταση αναμονής παρέμειναν γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου. Όταν ο επεξεργαστής άρχισε να κάνει load, εντυπωσιάστηκε ακόμη περισσότερο, αφού η θερμοκρασία ανέβηκε μόλις στους 75 βαθμούς Κελσίου και παρέμεινε εκεί.

    @mryeester this Coca Cola cooled PC is down right ridiculous..but it works surprisingly well in the short term! wouldn’t count on it holding up over time though 😅 #pc #pctips #pcbuilding #mryeester ♬ original sound – mryeester

    Η Coca-Cola τα πήγε πραγματικά καλά στο να κρατήσει δροσερό τον επεξεργαστή του. Το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ. Κάποια στιγμή, τα ζάχαρα που περιέχονται στο αναψυκτικό θα κατέστρεφαν τα εξαρτήματα ή στην καλύτερη περίπτωση θα έφραζαν το radiator. Αυτό παρατήρησαν αρκετοί από τους followers του καναλιού, σχολιάζοντας:

    “Πιθανώς θα γίνεται κολλώδες το υγρό και θα βουλώνει μετά από μια-δύο μέρες”.

    Κάποιοι άλλοι αστειεύτηκαν: “Και όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να πιείτε ένα δροσιστικό ποτό!”

    Άλλοι ανέφεραν ότι θα ήταν καλή ιδέα ο MrYeester να δοκιμάσει να ψύξει τον υπολογιστή του σε επόμενη φάση με Red Bull ή ψυκτικό κινητήρα.

    Διαβάστε επίσης: 

    TikToker κατασκεύασε PC «μεγατόνων» μέσα σε λάστιχο αυτοκινήτου

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles