16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι θα συμβεί την 20ή Ιουλίου;

    Όσο πλησιάζουμε στην 20ή Ιουλίου, τόσο περισσότερο φουντώνει η παραφιλολογία σχετικά με το αναλογικό σήμα στην Αττική. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε και κυρίως, δεν χρειάζεται να πιστεύετε ό,τι σας λένε.

    Η Αττική καλύπτεται από 3 κέντρα εκπομπής: την Αίγινα, την Πάρνηθα και τον Υμηττό.Ήδη από το 2010 εκπέμπεται ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας. Στον Υμηττό μέχρι τώρα υπήρχε παράλληλη εκπομπή ψηφιακού και αναλογικού σήματος.

    Στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας. Γενικότερα, με απόφαση της πολιτείας, θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, σε δυο φάσεις:

    • Αρχικά στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα δημόσια και  ιδιωτικάκανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1,ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) τα οποία και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής.
    • Η ΕΡΤ – λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων – θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012.

    Επιπλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με στόχο να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής, που προς το παρόν εκπέμπουν ψηφιακά αποκλειστικά από το Κέντρο Εκπομπής της Αίγινας με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση  28348/745/19.06.12 (Φ.Ε.Κ Β υπ’ αριθμόν 2019/20-06-2012).

    Οπότε; Ρίξτε μια ματιά στους οδηγούς αγοράς και τις προτάσεις που έχουμε ήδη δημοσιεύσει, αποφασίστε ποιος αποκωδικοποιητής σας χρειάζεται (αν αποφασίσετε ότι θα προβείτε σε μια τέτοια αγορά και εφ’ όσον όντως χρειάζεται) και κάντε τις αγορές με σύνεση και ψυχραιμία.

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles