27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    TikTok: Ειδική σήμανση σε ΑΙ videos και deepfakes

    Το TikTok εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε να επισημαίνει αυτόματα το περιεχόμενο που δημιουργείται από AI στην εφαρμογή του, ακόμη και στην περίπτωση που δημιουργήθηκε με εργαλεία τρίτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την υποστήριξη των διαπιστευτηρίων περιεχομένου, ένα είδος ψηφιακού υδατογραφήματος που υποδεικνύει τη χρήση generative AI.

    Οι κανόνες του TikTok απαιτούν ήδη από τους δημιουργούς να προβάλουν «ρεαλιστικό» περιεχόμενο που δημιουργείται από AI. Κάτι που είναι δύσκολο να επιβάλλει, ειδικά όταν οι δημιουργοί χρησιμοποιούν εργαλεία AI άλλων εταιρειών. Ωστόσο, οι νέες αυτοματοποιημένες ετικέτες του TikTok θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ορισμένα από αυτά τα κενά.

    Το TikTok αναφέρει ότι θα είναι η πρώτη πλατφόρμα βίντεο που θα υποστηρίζει διαπιστευτήρια περιεχομένου, αν και θα χρειαστεί λίγος χρόνος πριν αυτές οι ετικέτες να παγιωθούν, καθώς πολλές εταιρείες μόλις αρχίζουν να υποστηρίζουν την τεχνολογία.

    Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα διαπιστευτήρια περιεχομένου και άλλα συστήματα που βασίζονται σε metadata δεν είναι αλάνθαστα.

    «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει άνοδος σε επιβλαβές περιεχόμενο που δημιουργείται από AI», δήλωσε ο Adam Presser, επικεφαλής λειτουργικής ασφάλειας του TikTok. «Η αυθεντικότητα είναι ένα από τα στοιχεία που έχουν κάνει το TikTok μια τόσο ζωντανή και χαρούμενη κοινότητα…  που θέλει να είναι σε θέση να κατανοεί τι έχει φτιαχτεί από άνθρωπο και τι έχει βελτιωθεί ή δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles