13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    TikTok: H αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης του!

    To TikTok είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο “hot” apps παγκοσμίως, καθώς δισεκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν τρελό χαβαλέ, δημιουργώντας διασκεδαστικά videos. Ωστόσο, παρά την τεράστια επιτυχία του και την ευρεία αποδοχή που απολαμβάνει από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για την αμερικανική κυβέρνηση, το TikTok δεν είναι και τόσο… αθώο.

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο FOX News, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει μια σειρά από κινεζικής προέλευσης εφαρμογές και το TikTok βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές. Ο Pompeo στο παρελθόν είχε βάλει στο στόχαστρο του τη δημοφιλή εφαρμογή εκφράζοντας έντονα τις επιφυλάξεις του για το γεγονός ότι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών μπορεί να καταλήξουν στα χέρια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος! Ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού της κυβέρνησης Trump, ήρθε η επίσημη απάντηση από στέλεχος του TikTok, το οποίο τόνισε ότι στην «κεφαλή» της γνωστής εφαρμογής βρίσκεται Αμερικανός CEO (ο Kevin Mayer πρώην στέλεχος της Disney), ενώ εκατοντάδες υπάλληλοι εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας στις Η.Π.Α., τα οποία άνοιξαν πρόσφατα. Παράλληλα, έσπευσε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς Pompeo για προβλήματα ασφαλείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής και ότι ουδέποτε το TikTok παραχώρησε οποιασδήποτε μορφής data στην κινεζική κυβέρνηση και ούτε πρόκειται να πράξει κάτι τέτοιο, ακόμη κι εάν δεχθεί πιέσεις για να το κάνει.

    Ύστερα από την Κίνα και την Ινδία, οι Η.Π.Α. είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για το TikTok και σίγουρα μια απαγόρευση θα ήταν καταστροφική για τους υπεύθυνους της εφαρμογής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία απαγόρευσε το TikTok πριν από περίπου μια εβδομάδα, στο πλαίσιο των απαγορεύσεων που επεβλήθησαν σε μια σειρά επικίνδυνων «made in China» applications, τα οποία έκρινε η ινδική κυβέρνηση ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπευτικούς λόγους από τη Κίνα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles