24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Tim Burton: “Τέλος με τη Disney! Ήμουν ο Dumbo, που εργαζόταν σε ένα φρικτό τσίρκο”

    Η Disney έχει γράψει τη δική της ιστορία. Ο γνωστός σκηνοθέτης Tim Burton όμως δεν αποτελεί πλέον… fan της εταιρείας. Ο δημιουργός του Nightmare before Christmas, που ξεκίνησε να εργάζεται στο studio ως animator μόλις τέλειωσε το κολέγιο, ανέφερε στη Deadline ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί ποτέ ξανά με τη Disney, μετά το “φρικτό μεγάλο τσίρκο” στο οποίο ενεπλάκη κατά τη διάρκεια του remake του Dumbo το 2019.

    “Προσελήφθηκα και απολύθηκα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου”, αναφέρει. “Όσον αφορά το Dumbo, εκεί συνειδητοποίησα ότι οι μέρες μου στη Disney τελείωσαν. Εγώ ήμουν ο Dumbo, που εργαζόταν σε ένα φρικτό τσίρκο και είχα ανάγκη να αποδράσω”.

    Συνεχίζοντας, ο Burton είπε: “Αυτή η ταινία θα μπορούσε σε ένα επίπεδο να χαρακτηριστεί αυτοβιογραφική”.

    Ο σκηνοθέτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι η εταιρεία απομακρύνθηκε από τα μικρότερα projects, για να επικεντρωθεί στα εδραιωμένα franchise Marvel, Pixar και Star Wars. Κατά τη γνώμη του πρόκειται για μια μονόπλευρη προσέγγιση που δεν αφήνει περιθώριο σε κάτι διαφορετικό. Για τον ίδιο, η ιδέα να εμπλακεί στο σύμπαν της Marvel δεν ήταν ποτέ κάτι που ήθελε να κάνει, αφού δήλωσε: “Μπορώ να διαχειριστώ μόνο ένα σύμπαν. Όχι το multi-universe”.

    Σημειώνεται ότι ο Burton έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες με τη Disney, μεταξύ των οποίων το Halloween hit του 1993 “The Nightmare Before Christmas”, το James and the Giant Peach του 1996, το Alice in Wonderland και το sequel Alice Through the Looking Glass, το Frankenweenie και το Dumbo.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles