24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    O Tim Cook απολογείται. Για την πολιτική εγγυήσεων στην Κίνα

    Apple-CEO-Tim-Cook-Speaking-FBN

    Η Apple έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Κινεζικού τύπου τελευταία και αφορμή είναι η πολιτική αντικατάστασης των iPhone 4 και iPhone 4S που έχουν πάθει βλάβη.

    Απ’ ότι έλεγαν οι χρήστες των παραπάνω συσκευών στην Κίνα, αντί η εταιρεία να αντικαθιστά αμέσως τις χαλασμένες συσκευές, όπως κάνει στις ΗΠΑ, αλλάζει απλά κάποια εξαρτήματα όταν προκαλείται βλάβη και τα επιστρέφει στους χρήστες τους. Οι Κινέζοι χρήστες δεν αποδέχονται την διαφορετική πολιτική ανάμεσα στις δύο χώρες κι έτσι ο Tim Cook δημοσίευσε μία επιστολή στο Κινεζικό σάιτ της εταιρείας.

    Στην επιστολή αυτή ζητά συγγνώμη για την δυσαρέσκεια που προκαλεί η εταιρεία και προσφέρει μία λύση 4ων σημείων. Αυτά είναι, η αλλαγή της πολιτικής επισκευών των iPhone 4 και 4S, την σαφή αναφορά περί εγγυήσεων και επισκευών στο κινεζικό σάιτ προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες παρανοήσεις, βελτίωση της εκπαίδευσης των υπαλλήλων της εταιρείας που έχει αναλάβει το service των συσκευών, αλλά και περισσότερη ευκολία στην επικοινωνία με το Apple Feedback Service, όταν αυτό είναι αναγκαίο.

    Όσον αφορά την ίδια την πολιτική, η Apple μέχρι τώρα, αντικαθιστούσε τα τηλέφωνα αν χαλούσαν μέσα σε 15 μέρες μετά την αγορά και απλά άλλαζε ελαττωματικά ανταλλακτικά για την χρονική περίοδο μετά από αυτό, ακόμα και όλα τα ανταλλακτικά του τηλεφώνου, εκτός από το casing.

    Ξεκινώντας από τον Απρίλιο, η Apple θα αντικαθιστά όλο το τηλέφωνο, αντί να αντικαθιστά όλους τους μηχανισμούς εκτός από το casing και θα επανυπολογίζει την εγγύηση για ένα χρόνο μετά την αντικατάσταση. Στην περίπτωση που χρειάζεται να αντικαθιστούν ένα μέρος από τα ανταλλακτικά, αυτά θα παρέχονται με εγγύηση 90 ημερών.

    Στην Ευρώπη βέβαια, τα ζητήματα παραμένουν για την εταιρεία που αρκετές χώρες με πρώτη την Ιταλία, έχουν απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική εγγυήσεων στην Apple, που είναι στον ένα χρόνο και όχι τους δύο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles