17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Διαθέσιμη η iOS εφαρμογή Je Suis Charlie με έγκριση από τον Tim Cook

    Σήμερα συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, ένα γεγονός το οποίο δύσκολα θα ξεχαστεί από πολλούς, όπως και το hashtag #JeSuisCharlie, μέσω του οποίου άνθρωποι από όλο τον κόσμο δηλώνουν υπέρ της ελευθερίας του τύπου, του λόγου και της έκφρασης.

    Je Suis Charlie iOS app

    Στο App Store της Apple κυκλοφόρησε μία iOS εφαρμογή με ονομασία «Je suis CHARLIE !», η οποία σύμφωνα με το Mashable εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε μέσα σε μόλις λίγες ώρες (αντί για ημέρες), καθώς οι προγραμματιστές της επικοινώνησαν μέσω email και έλαβαν άμεση έγκριση από έναν από τους βοηθούς του Tim Cook, CEO της Apple.

    Η εφαρμογή Je suis CHARLIE φαίνεται πως προέρχεται από το γαλλικό ειδησεογραφικό site Nice-Matin και λειτουργεί ως εξής: Κάθε χρήστης δηλώνει την παρουσία του και τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του τύπου, του λόγου και της έκφρασης, από όπου κι αν βρίσκεται, όποια θρησκεία κι αν ακολουθεί. Η εφαρμογή στη συνέχεια μπορεί και παρουσιάζει σε χάρτη όλους εκείνους οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν με την παρουσία τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles