21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ο Tim Cook αναρωτιέται: «Γιατί να αγοράσει κάποιος ένα PC;»

    O Tim Cook βρέθηκε στο Λονδίνο και η επίσκεψή του στο κεντρικό κατάστημα της Apple στο Covent Gorden ήταν μία ευκαιρία να στηρίξει τη νέα κυκλοφορία της εταιρείας, το iPad Pro. Σε συνέντευξή του στην Telegraph, μάλιστα, ο CEO της Apple, φαίνεται πως προβλέπει το τέλος της εποχής των… PCs, αναφέρεται ωστόσο και σε αρκετά άλλα θέματα, όπως η κρυπτογράφηση, οι πωλήσεις του Apple Watch, αλλά και η πιθανότητα η αμερικανική εταιρεία να κατασκευάσει μία νέα συσκευή ιατρικού περιεχομένου.

    Tim-Cook
    “Νομίζω ότι, αν ψάχνετε έναν υπολογιστή, γιατί θα πρέπει να αγοράσετε ένα PC πια; Όχι, πραγματικά, γιατί να αγοράσετε ένα;” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Tim Cook, προμοτάροντας προφανώς την ολοκαίνουρια κυκλοφορία της Apple, το… iPad Pro, την πιο “ισχυρή” ταμπλέτα του Cupertino με το νέο smart keyboard και το καινοτόμο Apple pencil. Κι όλα αυτά. ενώ η αμερικανική εταιρεία συνεχίζει ακόμη να δραστηριοποιείται και στην αγορά πιο “παραδοσιακών” υπολογιστών (έστω κι αν δεν είναι προφανώς… PCs), όπως τα iMac, αλλά και τα MacBook, τα οποία πάντως έχουν εξελιχθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.

    Σε άλλους σχολιασμούς στη συνέντευξή του ο CEO της Apple δε φαίνεται να νοιάζεται και ιδιαίτερα που η Apple… “κλέβει” τον εαυτό της. Μιλώντας για το iPad mini, σημειώνει ότι “σαφώς και δημιούργησε κάποιο κανιβαλισμό αλλά εφόσον πρόκειται για την ίδια εταιρεία είναι “μια χαρά”.

    Όσο για το Apple Watch, ένα ακόμη σχετικά πρόσφατο προϊόν της εταιρείας, δεν αποκάλυψε ακριβή στοιχεία πωλήσεων, ωστόσο σημείωσε ότι είναι βέβαιο ότι η συσκευή θα δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων αυτό το τρίμηνο. Επεσήμανε επίσης τα οφέλη του στον τομέα της υγείας και, παρά το γεγονός ότι η Apple δε θεωρεί τη συσκευή health product, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα “σχετικό” προϊόν σύντομα. “Ίσως μία εφαρμογή, ίσως κάτι άλλο” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    tim-cook-covent-garden

    Τέλος, ο CEO της Apple άγγιξε το θέμα της κρυπτογράφησης, ένα καυτό ζήτημα λόγω μίας υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θέλει να αναγκάσει την Apple να βοηθήσει τις αρχές να έχουν πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο iPhone. Προειδοποιώντας ότι “κάθε κερκόπορτα που ανοίγει είναι μια κερκόπορτα για όλους”, ο Cook σημείωσε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει πως η end-to-end κρυπτογράφηση είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της.

    Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Tim Cook στην Telegraph

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles