21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο Tim Cook θέλει να προσφέρει την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς

    Το να είσαι CEO μίας από τις πολυτιμότερες εταιρείες στον πλανήτη δεν μπορεί παρά να σου αποφέρει πολλά χρήματα. Έτσι, και ο Tim Cook έχει αποκτήσει μία σημαντική περιουσία, που, όπως διαβάζουμε τώρα σε αφιέρωμα που έχει πραγματοποιήσει σ’ αυτόν το περιοδικό Fortune, σκοπεύει σύντομα να αξιοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εξαιρώντας ένα μικρό κομμάτι των χρημάτων που θα κρατήσει για την οικογένειά του ώστε να σπουδάσει ο ανιψιός του στο κολλέγιο.

    tim-cook

    Ο Cook έχει δημοσιοποιήσει στο παρελθόν ευαισθησίες του, όπως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μεταναστευτική πολιτική αλλά και τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού HIV, χρησιμοποιώντας τη θέση του στην Apple ώστε να υπερασπιστεί ζητήματα που είναι σημαντικά γι’ αυτόν.

    Η αξίας της περιουσίας του σύμφωνα με το Fortune φτάνει τα 120 εκατ. δολάρια ενώ έχει ακόμη μετοχές αξίας 665 εκατ. δολαρίων. 

    Κι ενώ ο CEO της Apple προσφέρει συχνά δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως σημειώνει το αφιέρωμα επιθυμεί να στρέψει το ενδιαφέρον του σε μία πιο… “συστηματική” πρωτοβουλία. Το αν θα δημιουργήσει κάποιο ίδρυμα σαν τον Bill Gates θα το μάθουμε στο μέλλον, σίγουρα πάντως είναι άκρως ενθαρρυντικό να βλέπουμε ανθρώπους με την επιρροή αλλά και τα χρήματά του να έχουν τέτοιες ευαισθησίες…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles