21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το memo στους εργαζομένους της Apple από τον Tim Cook για τη “δικαστική νίκη” απέναντι στη Samsung

    Στην Apple είναι χαρούμενοι. Η “νίκη” της εταιρείας, μετά την απόφαση των ενόρκων στην περίφημη δίκη με τη Samsung, είναι μεν σημαντική στο κομμάτι της επικοινωνίας, φαίνεται όμως ότι θα αποφέρει στους Αμερικανούς πάνω από 1 δισ. δολάρια, τα οποία καλείται να πληρώσει η κορεατική εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη. Και μπορεί οι απόψεις κοινού και τύπου να μη συμμερίζονται σε όλες τις περιπτώσεις τον ενθουσιασμό και το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στο Cupertino μετά την απόφαση, ο Tim Cook, όμως, κλείνοντας ταυτόχρονα ένα χρόνο ως CEΟ, αισθάνεται δικαιωμένος και αυτό δείχνει το memo που διέρρευσε και φαίνεται ότι απέστειλε στο προσωπικό της εταιρείας.

    Σήμερα ήταν μία σημαντική ημέρα για την Apple και για τους πρωτοπόρους παντού.

    Πολλοί από εσάς έχετε παρακολουθήσει από κοντά τη δίκη ενάντια στη Samsung στο San Jose τις τελευταίες εβδομάδες. Επιλέξαμε τη νομική δράση πολύ απρόθυμα και μόνο αφότου επανειλλημένα είχαμε ζητήσει από τη Samsung να σταματήσει να αντιγράφει τη δουλειά μας. Για εμάς αυτή η δίκη ήταν πάντα κάτι πολύ πιο σημαντικό απ’ ό,τι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή τα χρήματα. Κάτι που έχει να κάνει με τις αξίες. Εκτιμούμε την πρωτοτυπία και την καινοτομία και αφιερώνουμε τις ζωές μας στο να κατασκευάζουμε τα καλύτερα προϊόντα στη γη. Και το κάνουμε αυτό για να ευχαριστούμε τους πελάτες μας, όχι τους ανταγωνιστές μας για να μας αντιγράφουν κατάφωρα.

    Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στος ενόρκους που επένδυσαν το χρόνο τους ακούγοντας την ιστορία μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τελικά είχαμε την ευκαιρία να την πούμε/ Το “βουνό” αποδείξεων που παρουσιάσαμε κατά τη διάρκεια της δίκης απέδειξε ότι η αντιγραφή της Samsung είναι πολύ “βαθύτερη” απ’ όσο νομίζαμε.

    Οι ένορκοι έχουν ήδη μιλήσει. Εμείς χειροκροτούμε τα ευρήματά τους για “συμπεριφορά εκ προθέσεως” από τη Samsung και το ότι στέλνουν ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κλοπή δεν είναι κάτι σωστό.

    Είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο που έχει κάνει ο καθένας από εσάς.

    Σήμερα οι αξίες έχον κερδίσει και ελπίζω όλος ο κόσμος να το ακούει αυτό.

    Tim

    Αυτή, φυσικά, είναι η άποψη της Apple, την οποία δε συμμερίζεται η “αντίπαλός” της. Στη Samsung πιστεύουν ότι μπορεί η απόφαση να θεωρείται “νίκη” για την αμερικανική εταιρεία, αποτελεί όμως πραγματική “ήττα” για τον Αμερικανό καταναλωτή, ενώ είναι προφανές ότι οι Κορεάτες θα υποβάλλουν έφεση και ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση των ενόρκων προβληματίζει συνολικά και πολλές είναι οι φωνές που λένε ότι η δίκη αυτή θα αλλάξει τον κόσμο της τεχνολογίας, τόσο στο κομμάτι της καινοτομίας, όσο και στις “ισορροπίες” μεταξύ των εταιρειών. Το επόμενο διάστημα, πάντως, σε κάθε περίπτωση, δύσκολα θα κυλήσει “αναίμακτα”…

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles