15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Την αξιοποίηση της τεχνολογίας των drones στις ταχυδρομικές υπηρεσίες εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

    Τρόπους για την αξιοποίηση της τεχνολογίας drones στις ταχυδρομικές υπηρεσίες μελετά το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «FlyVETUp» που στοχεύει στη χρήση drones στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη πιλοτικής πτήσης drone που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εν λόγω Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τη συμμετοχή έξι χωρών. Στόχος του συγκεκριμένου Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει και να εξετάσει τις δυνατότητες χρήσης drones ή UAV (Unmanned Aerial Vehicles) στις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

    Όπως ανέφερε ο κ. Καρούσος, το περιβάλλον και οι ανάγκες στις ταχυδρομικές υπηρεσίες μεταβάλλονται συνεχώς λόγω της αλματώδους τεχνολογικής ανάπτυξης. Οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες παγκόσμια καλούνται πλέον να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες που καθιστούν την εξυπηρέτηση των πολιτών καλύτερη και γρηγορότερη.

    Αναφερόμενος στην ακύρωση της απόφασης για αυτονόμηση των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επεσήμανε ότι αξιολογήθηκε πως τα Κυπριακά Ταχυδρομεία μπορούν να αναβαθμιστούν και να αναδιοργανωθούν ως μέρος της Κυβέρνησης. Όπως είπε, τεχνολογία και η καινοτομία, αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας, υπογραμμίζοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους.

    Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των Κυπριακών Ταχυδρομείων και αναγνωρίζοντας πως τα drones αποτελούν μια σημαντική τεχνολογική εξέλιξη, μελετώνται τρόποι για ένταξή τους ως μια πιθανή εναλλακτική ή συμπληρωματική μέθοδος διεκπεραίωσης των ταχυδρομικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, όπως είναι η εξειδικευμένη παράδοση και η παροχή ταχυδρομικών και άλλων υπηρεσιών σε απομακρυσμένες ή δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

    Την ίδια ώρα, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας του ΥΜΕΕ εξετάζει τους Κανονισμούς που διέπουν τη χρήση των drones σε εθνικό επίπεδο, ώστε να προβεί σε αναπροσαρμογή τους εκεί και όπου χρειάζεται, με στόχο την εναρμόνισή της εθνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles