15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Την ανάγκη μετάβασης σε βιώσιμη χρηματοδότηση μέσω της χρήσης των Προτύπων ανέδειξε η online ημερίδα του CYS

    Ολοκληρώθηκαν χθες (Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022) με εξαιρετική επιτυχία οι εργασίες της διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «ISO 32210 – The first ISO Standard on Sustainable Finance assists ESG considerations», που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για ενημέρωση και εκπαίδευση των ενδιαφερομένων αλλά και του κοινού γενικότερα για τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα.

    Πέραν των 250 ατόμων, από ένα ευρύ φάσμα του χρηματοπιστωτικού τομέα, από Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ και Ταϊλάνδη παρακολούθησε διαδικτυακά την εκδήλωση,  ενώ η μαζική συμμετοχή πολλών στελεχών και εκπροσωπών της κυπριακής  χρηματοοικονομικής  κοινότητας  στην ημερίδα, επιβεβαιώνει την ανάγκη μετάβασης σε μια πιο βιώσιμη χρηματοδότηση στη χώρα μας, μέσω της χρήσης των προτύπων ως βοηθητικών εργαλείων.

    Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα συμμετείχαν ομιλητές με υψηλό επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας στα θέματα προτύπων και τυποποίησης, οι οποίοι προέρχονται από τη Διεθνή Τυποποίηση και συγκεκριμένα από την άμεσα εμπλεκόμενη Διεθνή Τεχνική Επιτροπή «ISO Technical Committee 322 Sustainable Finance». Ανάμεσα τους ήταν οι Δρ. Young (Πρόεδρος της ISO TC 322), κ. Morgan (Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας της ISO TC 322), κ. Henigan (Γραμματέας της ISO TC 322) και κ. Μάριος Ταννούσης (Εθνικός Αντιπρόσωπος του CYS).

    Σημειώνεται ότι ο CYS, αναγνωρίζοντας ότι τα πρότυπα, αν και εθελοντικά, μπορούν να αποτελέσουν βοηθητικά εργαλεία για την εφαρμογή βιώσιμων χρηματοδοτήσεων, συμμετέχει ενεργά μέσω του εθνικού αντιπροσώπου του στις εργασίες εκπόνησης του ISO 32210 από την αρχή της σύστασης της ISO TC 322, με εκπρόσωπο τον κύριο Μάριο Ταννούση, Αν. Γενικό Διευθυντή του Invest Cyprus.

    Περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό από τις παρουσιάσεις υπάρχουν στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://bit.ly/3t3tNv8

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles