20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Την μετοχοποίηση και μερική αποκρατικοποίηση της Cyta προκρίνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης

    cyta

    Αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης τις προσπάθειες για αλλαγή του «στάτους κβο» στην Cyta. Μιλώντας σήμερα στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου ΡΙΚ και στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» επισήμανε ότι «αν υπάρχει ένα γενικότερο συμπέρασμα που πρέπει ν’ αντλήσουμε όλοι μας είναι ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στην ώρα τους».

    Όπως ανέφερε ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, η Cyta έχει ακόμα προοπτική και αξία αλλά δεν μπορεί κανείς και προπαντός οι εργαζόμενοι στη Cyta να μη διαπιστώνουν την αρνητική μεταβολή των δεδομένων σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που καθιστά όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίες τις αλλαγές. Οι προτάσεις της Κυβέρνησης βρίσκονται στη Βουλή και ελπίζουμε σύντομα να επανεκκινήσει και η κοινοβουλευτική διαδικασία για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις. Η  Κυβέρνηση, όπως επεσήμανε, έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τις εισηγήσεις της Βουλής προσεγγίζοντας ή υιοθετώντας θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων στη Cyta και γι’ αυτό δεν υιοθετούμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Cyta .

    Όπως είπε ο υπουργός, η Κυβέρνηση έχει προσαρμοστεί και θεώρει καλύτερη τη μετοχοποίηση και μερική αποκρατικοποίηση με την προσέλκυση ενός στρατηγικού συνεργάτη/επενδυτή που θα αναλάβει τα ηνία του οργανισμού. Έστω και μ’ αυτό τον τρόπο θεωρούμε μια τέτοια εξέλιξη καθοριστική, ζωτικής σημασίας. Δεν υπάρχει καμιά αρνητική μεταβολή όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει μια θετικότερη προοπτική τόσο για τον οργανισμό όσο και για τους εργαζόμενους που μπορεί να διασφαλιστεί αν αποτολμήσουμε αυτή την κίνηση, η οποία δεν συνιστά πλήρη ιδιωτικοποίηση. Το κράτος θα παραμείνει ο μεγάλος μέτοχος αλλά δεν θα έχει τη διαχείριση του οργανισμού. Θα την έχει ένας στρατηγικός συνεργάτης/επενδυτής, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους οργανισμούς στην Ευρώπη που προσπαθούν να επιβιώσουν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.»

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles