21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Την Microsoft επέλεξε η Green Dot Κύπρου

    MICROSOFT

    Την τεχνογνωσία και τα εξατομικευμένα εργαλεία και υπηρεσίες της Microsoft επέλεξε η Green Dot Κύπρου προκειμένου να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, τόσο από άποψη παραγωγικότητας, όσο και για να ενισχύσει την ασφάλεια των δεδομένων της.

    Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Green Dot Κύπρου ήταν η μείωση του αριθμού των servers και η εδραιώσει της ΙΤ υποδομή της. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που φιλοξενούσε το ERP της Green Dot  Κύπρου  ήταν ξεπερασμένος και έχρηζε επείγουσας αναβάθμισης, όπως επίσης επείγουσα ήταν και η ανάγκη να παρέχεται πρόσβαση σε εξωτερικές τοποθεσίες. Παράλληλα, η υποδομή, που ήταν 7 ετών, παρουσίαζε αρκετά προβλήματα, καθώς ο οργανισμός εξακολουθούσε να τρέχει σε Windows Server 2003 και Exchange Server 2003. Επιπλέον, η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η πρόσβαση στις εφαρμογές, βρέθηκαν υπό αμφισβήτηση όσον αφορά θέματα λειτουργικότητας. Τέλος, ένα άλλο σοβαρό ζήτημα,  ήταν η ασφάλεια των εμπιστευτικών δεδομένων που συγκεντρώνει η Green Dot  Κύπρου από τους πελάτες της. Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, εντοπίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης μιας  ενιαίας πλατφόρμας που θα εξασφάλιζε τη σύνδεση, ενώ ταυτόχρονα θα ενίσχυε και την ασφάλεια τους.

    «Η δημιουργία μιας τέτοιας πλατφόρμας είναι σημαντική για οποιαδήποτε εταιρεία αυτές τις μέρες. Στην περίπτωσή μας, η σημασία της είναι ως επί το πλείστον για την ασφάλεια των πληροφοριών που έχουμε στην κατοχή μας», είπε ο Κυριάκος Παπαρούνας, Γενικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου. Με την εφαρμογή του Office365 και συγκεκριμένα του Exchange Online, SharePoint Online και του Skype for Business, έχουμε μια ενιαία και ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την επικοινωνία και την εσωτερική συνεργασία.

    Απ’ την άλλη μεριά, το Windows Azure, βοήθησε τον οργανισμό να εφαρμόσει μια ασφαλή πλατφόρμα για τη διαφύλαξη, την αποθήκευση και τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών των πελατών του. Η φιλοξενία σε Windows Azure, ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις του και, επιπλέον, καθησύχασε την ανησυχία για την ανάκτηση δεδομένων (δημιουργία back-up), τη διαθεσιμότητα και την ασφάλεια. “Η φιλοξενία σε Azure ήταν μια εύκολη επιλογή, δεδομένου ότι απαντά σε κάθε μας ανάγκη», σχολίασε ο Σάκης Θεοδοσίου, Εμπορικός Διευθυντής, Green Dot Κύπρου. Με την εφαρμογή αυτής της λύσης, μειώθηκε το λειτουργικό κόστος, καθώς και το ποσό του εξοπλισμού που απαιτούνταν από τους πελάτες του οργανισμού, μέχρι το 80%.

    Ως επιπρόσθετο όφελος, ο οργανισμός αποφάσισε να αξιοποιήσει στο έπακρο περισσότερα εργαλεία και υπηρεσίες όπως: το Exchange Online που απαντούσε στην διαθεσιμότητα και την αποδοτικότητα που απαιτούσε ο οργανισμός για τη συνεργασία, το SharePoint Online και onedrive για Επιχειρήσεις, που τους επέτρεψε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους για τη διαχείριση των εγγράφων, το σύστημα και την προσωπική φύλαξη και το Skype για τις επιχειρήσεις, που επέτρεψε τη μείωση των εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απλοποίησε τη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles