19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Την πειρατική συνδρομητική τηλεόραση «χτυπούν» οι Αρχές – Μεγάλα πρόστιμα για τους χρήστες

    Ζούμε πλέον σε μια εποχή που το streaming παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψυχαγωγία και οι περισσότεροι Έλληνες πληρώνουν συνδρομές σε μηνιαία βάση, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα προγράμματα που τους ενδιαφέρουν από την άνεση του σπιτιού τους τη στιγμή που το επιθυμούν.

    Το τελευταίο διάστημα όμως, μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στη χώρα μας το φαινόμενο της πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης, με τους κατόχους των παράνομων αποκωδικοποιητών να μπαίνουν πια στο στόχαστρο των Αρχών. Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ασφάλεια Πατρών κατάφερε να εντοπίσει σπείρα που παρείχε στους ενδιαφερόμενους πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο έναντι μηνιαίας συνδρομής.

    Είναι εντυπωσιακό ότι στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονταν περισσότεροι από 2.000 χρήστες. Σημειώνεται ότι οκτώ άτομα έχουν κληθεί ήδη να καταθέσουν, ενώ σύμφωνα με το νόμο, οι χρήστες του παράνομου περιεχομένου κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο που ανέρχεται μέχρι και τις 15.000 ευρώ.

    Υπογραμμίζεται ότι η απώλεια εσόδων για τις εταιρείες αλλά και το Κράτος είναι σημαντική, εξαιτίας της χρήσης πειρατικού περιεχομένου, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα οι παράνομοι αποκωδικοποιητές ξεπερνούν τις 800.000.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΙ: Για τους κινδύνους αφανισμού της ανθρωπότητας προειδοποιούν ξανά οι tech leaders (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles