19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Την πιθανότητα κοινοπραξίας με την Deutsche Telecom εξετάζει η British Telecom

     

    Την πιθανότητα κοινοπραξίας με την Deutsche Telecom εξετάζει η British Telecom έπειτα από συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας Sir Mike Rake, στις Financial Times. Η είδηση συνοδεύεται από την εξαγορά της EE, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ανήκε στον Όμιλο της γερμανικής εταιρείας και θα έχει ενταχθεί στην διοίκηση της British Telecom μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.

    Ο πρόεδρος της British Telecom δεν διευκρίνισε τι είδους συνέργεια μπορεί να πραγματοποιηθεί με την γερμανική εταιρεία, ωστόσο στην ερώτηση που του τέθηκε για το αν πρόκειται να γίνει κάποια πρόταση για το σύνολο της Deutsche Telecom, υποστήριξε πως το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανοιχτές οικονομίες και όλα είναι πιθανά.

    Συνέχισε τονίζοντας πως δεν υπάρχει «χρυσή» μετοχή και η BT θα πραγματοποιήσει το καλύτερο για τους μετόχους της επικεντρώνοντας την προσοχή της στην ενσωμάτωση της ΕΕ, διατηρώντας ωστόσο όσο το δυνατό περισσότερα ανώτερα στελέχη μπορεί από την προηγούμενη διοίκηση. Στον αντίποδα, η CEO της EE, Olaf Swantee, έχει ήδη ανακοινώσει πως θα παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

    Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν οι Financial Times, η αγγλική εταιρεία πρέπει να διατηρήσει την επωνυμία της ενσωματωμένης EE, καθώς έχει καθιερωθεί στη συλλογική συνείδηση μέσα από πολύ πετυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες και έχει συνδεθεί με ποικίλες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογραφικών βραβείων Bafta.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles