21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 η εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Horizon Europe – Ορίζοντας Ευρώπη

    Εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Horizon Europe – Ορίζοντας Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου 2021. Η εκδήλωση που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του προγράμματος στην Κύπρο, θα συγκεντρώσει πληθώρα ομιλητών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το εθνικό οικοσύστημα Ε&Κ, ενώ περιλαμβάνει, επίσης, παρεμβάσεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα δώσει μια συνολική εικόνα του προγράμματος, δίνοντας έμφαση στους κύριους πυλώνες, στα νέα στοιχεία που υιοθετούνται και στους παράγοντες-κλειδιά για επιτυχία. Επίσης, μέσα από συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φορείς χάραξης πολιτικής θα αναδειχθούν τα ζητήματα της εμπορικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας και της προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, μέσω των ευκαιριών που προσφέρει το νέο πρόγραμμα.

    Υπενθυμίζεται ότι τo πρόγραμμα Horizon Europe, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 95,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2021-27, αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Παρέχει υποστήριξη στην επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης, ώστε να εργαστούν προς την εύρεση καινοτόμων λύσεων στα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας, προωθώντας, παράλληλα, τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ με στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές

    Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης για τις διαθέσιμες υπηρεσίες που θα παρέχονται από τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) για την υποστήριξη των αιτητών και δικαιούχων του προγράμματος Horizon Europe.

    Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά, με γλώσσα εργασίας την αγγλική. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, με απαραίτητη όμως τη δήλωση συμμετοχής, η οποία μπορεί να γίνει στον σύνδεσμο που ακολουθεί πατώντας εδώ: https://bit.ly/3rCpc18.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles