20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τις απόψεις ξένων επενδυτών για τη νέα στρατηγική προσέλκυσης διεθνών εταιρειών στην Κύπρο θέλει να καταγράψει η κυβέρνηση

    Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αλλά και άλλους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις και να καταγράψει τις προτάσεις τους για τη νέα στρατηγική και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν από την Κυβέρνηση τον ερχόμενο Ιανουάριο, με στόχο την προσέλκυση διεθνών εταιρειών, ιδιαίτερα στον τομέα Υψηλής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, διοργανώνει αύριο (Παρασκευή 5 Νοέμβριου) στις 10:00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Υπουργείο Οικονομικών.

    Τη συζήτηση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στη συνέχεια ξένοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία από την παρουσία τους στην Κύπρο. Από πλευράς κυβέρνησης θα συμμετάσχουν στην συζήτηση ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, η Νατάσα Πηλείδου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

    Να σημειωθεί ότι στη νέα Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες από τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως: Υψηλή Τεχνολογία, Ναυτιλία, Καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη, Βιογενετική και Βιοτεχνολογία, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οποιεσδήποτε άλλες επιχειρήσεις επιλέξουν την Κύπρο ως χώρα διεξαγωγής των εργασιών τους.

    Ωστόσο, από την νέα Στρατηγική προσέλκυσης διεθνών εταιρειών, απουσιάζουν όλες εκείνες οι πρόνοιες που μπορούν να πείσουν τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα ότι, σαν χώρα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να στηρίξουμε το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον και τις επενδύσεις στη χώρα μας, θέτοντας στη διάθεσή τους ένα διάφανο θεσμικό πλαίσιο που θα τους βοηθήσει να υλοποιήσουν τα όποια επενδυτικά τους σχέδια. Παράλληλα, χρειάζεται να  γίνουν  βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την έρευνα, και τις υποδομές. Και δεν αρκούν αυτά. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν αρκεί να νομοθετούμε, πρέπει και να πείσουμε ότι σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε τις αλλαγές που νομοθετούμε, με συνέπεια και σε συγκεκριμένους χρόνους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles