20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τα tweets του Τιτανικού

    Πώς θα ήταν αν τα μέλη του πληρώματος του Τιτανικού είχαν twitter; Σίγουρα θα γνωρίζαμε περισσότερα απ’ όσα ξέρουμε ήδη για το ναυάγιο του γνωστού πλοίου.

    Στα πλαίσια των 100 χρόνων από το παρθενικό ταξίδι και ναυάγιο του θρυλικού πλοίου όμως, μέσα στα πολλά που συμβαίνουν, έχει ανοίξει κι ένας λογαριασμός twitter, το @RealTimeTitanic που, από το Σάββατο, έχει ξεκινήσει να tweetάρει σχόλια και πληροφορίες που αφορούν τα τελευταία στάδια κατασκευής του πλοίου και θα συνεχίσει μέχρι και την ημέρα που έγινε το ναυάγιο, στις 15 Απριλίου.

    Ανάλογα με το «ποιος γράφει τα tweets», δηλαδή το ποιο μέλος του πληρώματος επισημαίνει κάτι, θα χρησιμοποιούνται και τα ανάλογα hashtags, όπως #captain, #engineer κλπ.

    Όπως και το @RealTimeWWII, έτσι και το @RealTimeTitanic θα προσπαθεί σε 140 χαρακτήρες να μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο και να μας φέρει σε επαφή με τα γεγονότα που συνέβαιναν τις ανάλογες μέρες του χρόνου, αλλά 100 χρόνια πριν. Τα tweets βασίζονται στην ιστορική έρευνα που έχει γίνει για το πλοίο και θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να παρακολουθείτε τα tweets, μέχρι την κορύφωση ενός δράματος που στοίχησε τη ζωή σε περισσότερους από 1500 ανθρώπους.

    Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι πολλοί Έλληνες followers του λογαριασμού θα κάνουν retweet τα τελευταία τιτιβίσματα του λογαριασμού λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ναυαγίου. Είναι που θα νιώθουμε μία… ταύτιση @Captain, the ship is sinking rapidly

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles