19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τίτλοι τέλους για την Malev, την αεροπορική εταιρεία της Ουγγαρίας

    Η Malev, η αεροπορική εταιρεία της Ουγγαρίας, διέκοψε σήμερα οριστικά τη λειτουργία της…


    “Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά για την εθνική αεροπορική εταιρεία της Ουγγαρίας, πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της. Από τις 5 το πρωί σήμερα (ώρα GMT) έπειτα από σχεδόν 66 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, τα αεροσκάφη της Malev δεν απογειώνονται πια” σημειώνει το μήνυμα που ενημερώνει τους επιβάτες της εταιρείας στην ιστοσελίδα www.malev.com.

    Η Malev, που αντιμετώπιζε εδώ και πολύ καιρό σοβαρά προβλήματα, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τους “αιθέρες”, καθώς πλέον αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη για τα οποία πιεζόταν ασφυκτικά το τελευταίο διάστημα από τους προμηθευτές της. Για το λόγο αυτό, χθες η κυβέρνηση της Ουγγαρίας την τοποθέτησε σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, ενώ, ταυτόχρονα, η αεροπορική σταμάτησε να πραγματοποιεί πτήσεις. Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις έπαιξε και η απόφαση, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είχε καλέσει τη Malev να επιστρέψει 130 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχε λάβει ως κρατική επιχορήγηση, θεωρώντας την ενίσχυση της παράνομη.

    Η εταιρεία απασχολεί 2600 εργαζομένους, ενώ, έως σήμερα, εκτελούσε το 40% των πτήσεων του αεροδρομίου της Βουδαπέστης, συμπεριλαμβανομένων και δρομολογίων προς και από την Αθήνα.

    Στο site της Malev αναφέρεται ότι οι επιβάτες της εταιρείας, οι οποίοι θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί της για οποιονδήποτε λόγο, μπορούν να το κάνουν είτε στο mail [email protected] είτε στο τηλέφωνo +36-1-802-11-11 (εκτός Ουγγαρίας).

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles