17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τίτλοι τέλους για την Cyta Hellas: Στα χέρια πλέον της Vodafone με €120 εκ.

    cyta_building

    Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για την Cyta Ελλάδος, καθώς με μια λιτή ανακοίνωση της Αρχής  Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Vodafone Ελλάδος είναι ο προτιμώμενος προσφοροδότης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Cyta Ελλάδος, που μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά τερματίζει την παρουσία της.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Cyta , «Τα Διοικητικά Συμβούλια της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και της θυγατρικής της εταιρείας Digimed Communications LTD, στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία Vodafone – Panafon Hellenic Telecommunications S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.».

    Στην ανακοίνωση της ΑΤΗΚ δεν αναφέρεται το τίμημα που θα καταβάλει η Vodafone προς την ΑΤΗΚ Σύμφωνα όμως με πληροφορίες το τίμημα ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κάλυψη του εσωτερικού δανεισμού που είχε χορηγήσει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου στην Cyta Ελλάδος, πληρωμή προμηθευτών αλλά και equity.

    Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενώ νομικοί συμβουλοι των Πωλητών κατά την συναλλαγή ήταν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles