18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Tizen OS: 15 νέοι συνεργάτες, αλλά κανένα smartphone (ακόμα) [MWC 2014]

    Μετά τη «βόμβα» που έριξε η Samsung αργά εχθές το βράδυ, ανακοινώνοντας πως τα δύο επόμενα smart watches, τα Gear 2 και Gear 2 Neo, δεν πρόκειται να «φοράνε» Android, αλλά Tizen OS, όλοι ήλπιζαν πως στο press event που διοργάνωσε η «συμμαχία» του Tizen, πριν λίγη ώρα στη Βαρκελώνη, στα πλαίσια του MWC 2014 θα είχε κάποιο νέο και για ένα smartphone με το νέο λειτουργικό. Κι όμως.

    Group_Gear_2_Neo_610x483

    Τα στελέχη που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του «μωρού» της Samsung, του Tizen OS, είχαν να μοιραστούν αρκετές νέες συμφωνίες με υψηλού προφίλ συνεργάτες, όπως η ZTE, η Softbank, η Baidu, η Sprint. Αλλά και να αντιμετωπίσουν δημοσίως τα σχόλια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την «αργοπορία» της Samsung και της συμμαχίας του Tizen. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Roy Sugimura, ο οποίος είναι και στο διοικητικό συμβούλιο της NTT Docomo, είπε «δύο φορές άκουσα πως το Tizen έχει πεθάνει».

    To Tizen OS δεν έχει πεθάνει. Αντιθέτως. Απλά μεγαλώνει πολύ αργά. Η NTT Docomo ήταν ο πάροχος κινητής που είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορούσε από τους πρώτους ένα Tizen OS smartphone στο δίκτυό της. Δεν έχει γίνει. Από πέρυσι περιμένουμε να δούμε ένα Tizen OS smartphone να βγει στον εμπόριο. Δεν έχει γίνει.

    Έχει κυκλοφορήσει βέβαια, μία κάμερα με Tizen OS και διατίθεται στη Νότιο Κορέα από τη Samsung. Και σε λίγους μήνες θα δούμε τα Gear 2 και Gear 2 Neo. Ενώ η συμμαχία του Tizen OS ανακοίνωσε πως επεκτείνει το ενδιαφέρον της και στις τηλεοράσεις. Συν ότι στο σημερινό event, «μοίρασε» περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια σε βραβεία για εκείνους που ανέπτυξαν native Tizen OS εφαρμογές. Θα δούμε όμως φέτος ένα Tizen OS smartphone; Ακόμα κι αν ναι, σε αυτό το MWC δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο. Αναμένουμε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles