21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ακυρώνεται η κυκλοφορία του Tizen phone στην Ιαπωνία!

    Η Samsung σαφώς έχει μεγάλες βλέψεις για το Tizen OS λειτουργικό της και τις συσκευές που θα το φέρουν, θέλοντας να ανεξαρτητοποιηθεί από το Android και τη Google. Δυστυχώς γι’αυτήν, η ανώμαλη προσγείωση έρχεται από την Ιαπωνία.

    Εκπροσωπος του ιαπωνικού παρόχου κινητής NTT Docomo, δήλωσε απερίφραστα πως «η αγορά δεν είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίξει τρία λειτουργικά συστήματα αυτή τη στιγμή», αφήνοντας το Tizen εκτός παιχνίδιού, μακριά από το Android και το iOS. Αν και η πλατφόρμα στηρίζεται από τη Samsung, την Intel, την Orange και τη Vodafone, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να διεισδύσει στην αγορά.

    tizen-1

    Φυσικά, το ότι οι Ιάπωνες δε «σηκώνουν» άλλο λειτουργικό δεν φέρνει το τέλος του κόσμου για το Tizen, καθώς πρόκειται για μια ούτως ή άλλως ιδιότυπη αγορά με ξεχωριστές ανάγκες από τον υπολοιπο κόσμο. Η Tizen συσκευή της Docomo που θα κυκλοφορούσε το Μάρτιο, λοιπόν, ακυρώνεται, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές αγορές στις οποίες μπορεί να διατεθεί ένα Tizen smartphone από τη Samsung. Θυμίζουμε πως στο MWC της Βαρκελώνης θα δούμε το Tizen OS σε δράση.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles