16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Α.Μ. Turing Award στον “πατέρα” του world wide web, Tim Berners-Lee

    Το “Νόμπελ των υπολογιστών”, δηλαδή το A.M. Turing Award, απονεμήθηκε φέτος στον Tim Berners-Lee, “πατέρα” του world wide web. Πρόκειται για ένα βραβείο που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Βρετανού μαθηματικού και επιστήμονα των υπολογιστών Alan Turing, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων που προσφέρει η Google.

    Sir_Tim_Berners-Lee

    Ο Tim Berners-Lee έχει “χρεωθεί” με τη δημιουργία του Παγκόσμιου Διαδικτύου (World Wide Web), αυτό που όλοι σχεδόν στον κόσμο χρησιμοποιούμε σήμερα. Ο Tim Berners-Lee εργαζόταν τότε για το CERN, στο οποίο παραχώρησε και τα δικαιώματα διαχείρισης, το οποίο με τη σειρά του διέθεσε το Διαδίκτυο στην ανθρωπότητα για να διασφαλίσει πως κανείς δεν πρόκειται να εμφανιστεί ως «ιδιοκτήτης».

    Στις 6 Αυγούστου του 1991, ο Tim Berners-Lee δημοσίευσε μία σύντομη περίληψη του World Wide Web Project και, ουσιαστικά, ήταν εκείνη η μέρα που η πρώτη ιστοσελίδα έκανε την εμφάνισή της στον Παγκόσμιο Ιστό. Αξιοσημείωτο ότι κατασκευάστηκε σε ένα NeXt Computer, έναν υπολογιστή δηλαδή της εταιρείας που είχε τότε δημιουργήσει ο Steve Jobs κατά την περίοδο που είχε απομακρυνθεί από την Apple.

    Ωστόσο, οι νέοι χρήστες ξεκίνησαν να έχουν πρόσβαση στον ολοκαίνουριο αυτό κόσμο στις 23 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.

    Πήρε τον τίτλο του Sir το 2003 από τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ενώ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 100 σημαντικότερων ανθρώπων του 20ού αιώνα από το περιοδικό Time.

    Το βραβείο θα το παραλάβει στις 24 Ιουνίου σε τελετή στο San Francisco.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles