18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που δημιούργησε η ομάδα FUF Racing Team του Πανεπιστημίου Frederick, «έκλεψε» τις εντυπώσεις στην πίστα Daytona στη Λευκωσία

    SM31

    Το « δημιούργημα» της – ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο – με το όποιο συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student που διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στην Ιταλία, αποσπώντας μάλιστα την τιμητική 39η θέση ως νεοεισερχόμενη ομάδα στο θεσμό ( από 60 συμμετοχές), παρουσίασε πρόσφατα στην Λευκωσία, η ομάδα «FUF Racing Team» του Πανεπιστημίου Frederick. Να σημειωθεί ότι η ομάδα FUF Racing Team είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα που έλαβε μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, καθώς έπειτα από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και έρευνας, κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή του μονοθέσιου αυτού αγωνιστικού  αυτοκίνητου . Το επίτευγμα της ομάδας «FUF Racing Team» του Πανεπιστημίου Frederick αποκτά  ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι στην Κύπρο δεν υπήρχε η κατάλληλη τεχνογνωσία υλοποίησης ενός τέτοιου project.  Κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Daytonaστη Λευκωσία, έγινε  επίδειξη των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου μέσα στην πίστα και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο Frederick τίμησε, για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τους φοιτητές και τον υπεύθυνο καθηγητή τους.

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης είπε ότι «η ομάδα FUF Racing δεν έκανε μόνο το Πανεπιστήμιο περήφανο αλλά και όλη την Κύπρο». «Πιστεύουμε» είπε, «ότι πολλά παιδιά αγαπούν το αυτοκίνητο και εμείς τους δίνουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την κατασκευή μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, ενώ την ίδια στιγμή διαθέτουμε τη μοναδική Σχολή σε Πανελλήνια βάση με αναγνωρισμένο Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Οχημάτων.

    SM21

    Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick Νατάσσα Φρειδερίκου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Frederickδίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της πρακτικής εφαρμογής των θεωρητικών γνώσεων των φοιτητών. «Στόχος μας είναι η μάθηση να μπορεί να μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία. Το Formula student, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού του στόχου. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα φοιτητών που σχεδίασε και κατασκεύασε το αγωνιστικό αυτοκίνητο και για τον υπεύθυνο καθηγητή τους που τους καθοδηγούσε όλο αυτό το διάστημα. Το Πανεπιστήμιο πάντα θα στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες φοιτητών και καθηγητών».

    SM25

    Εκ μέρους των φοιτητών ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Παύλου αρχικά τόνισε ότι «μια τέτοια εμπειρία δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε στην Κύπρο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίπεδο της διοργάνωσης του Formula Student και για το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαίους κριτές και ανθρώπους των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών, «όπως τον εκπρόσωπο της Lamborghini» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της ομάδας για τη στήριξη και ευχήθηκε να έρθουν περισσότεροι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

    Μέλη του FUF Racing Team του Πανεπιστημίου Frederick ήταν ο Παναγιώτης Παύλου  Team Leader, Θωμάς Ερωτοκρίτου Technical Director, Μόδεστος Χριστοδούλου Body Construction, Γιώργος Χριστοδούλου Electronics Manager, Γιώργος Μιλτιάδους Business/Marketing Manager, Ονησίφορος Γεωργιάδης IntakeConstruction, Μηνάς Μιχαήλ Powertrain Manager, Γιώργος Νικολαΐδης Operations Manager, Βασίλης Κουρράς Journalist, ενώ υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο Αντώνιος Λόντος.

    SM46 SM05 SM73

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles