17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    To Android κοντεύει να ξεπεράσει τα Windows ως το OS που προτιμούν οι χρήστες για την πρόσβαση στο Internet!

    Με τα Windows να αποτελούν το κυρίαρχο λειτουργικό που εδώ και χρόνια «φιλοξενείται» στα περισσότερα PCs είναι λογικό ότι εδώ και πολλά χρόνια ήταν το OS που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι users για να μπαίνουν στο Internet. Οι καιροί από ότι φαίνεται αλλάζουν όμως, καθώς σύμφωνα με μία έρευνα της εταιρείας StatCounter (που κατέγραψε δεδομένα από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017) πλέον το λειτουργικό Android έχει σχεδόν «ισοφαρίσει» τα Windows ως η επιλογή για την είσοδο τους στο Internet.

    windows-android-internet-640x349

    Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, το λειτουργικό Windows χρησιμοποιείται από ένα 38.6%, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το Android, το νούμερο αυτό ανέρχεται στο 37.4%. Με απλούστερα λόγια, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν το smartphone τους για να μπαίνουν στο Internet είναι πλέον ίδιος με τον αριθμό των users που χρησιμοποιούν το PC τους. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το 2012, το Windows OS βρισκόταν στο 82%, ενώ το Android αντιστοιχούσε σε μόλις στο 2.2%. Τα παραπάνω νούμερα απλώς επιβεβαιώνουν ότι τόσο οι εποχές έχουν αλλάξει όσο και οι συνήθειες μας, καθώς μόνο και μόνο να αναλογιστούμε ότι σχεδόν όπου κι εάν βρεθούμε έχουμε τη δυνατότητα να σερφάρουμε στο Internet μέσω Wi-Fi με την mobile συσκευή μας, τότε μπορείτε να κατανοήσετε τα παραπάνω νούμερα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles