15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το απίστευτο μυστήριο ενός σπιτιού στην Atlanta στο οποίο πολλοί ψάχνουν τα… χαμένα κινητά τους!

    Από τον πρώτο μήνα που η Christina Lee και ο Michael Saba ξεκίνησαν να μένουν μαζί, σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε ένα προάστιο της Atlanta στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Μία θυμωμένη οικογένεια χτύπησε την πόρτα τους, ζητώντας επίμονα την επιστροφή ενός κλεμμένου κινητού. Δύο μήνες αργότερα, το ίδιο έγινε με μία παρέα φίλων. Ένα συγκεκριμένο μήνα, μάλιστα, παρόμοια περιστατικά συνέβησαν τέσσερις (!) φορές. Έγινε πλέον μία συνήθεια που φυσικά δε λάτρεψαν ποτέ.

    atlanta home

    Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι επισκέπτες, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα τις συσκευές τους, ήρθαν με τη συνοδεία της αστυνομίας, λέγοντάς τους όλοι το ίδιο πράγμα: πως οι phone-tracking εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν τους ανέφεραν ότι τα smartphones τους βρίσκονταν μέσα σε αυτό το σπίτι. Τα τηλέφωνα, βέβαια, δεν ήταν εκεί… και το ζευγάρι είχε βαρεθεί να εξηγεί το ίδιο πράγμα: “Μας συγχωρείτε που κάνατε όλο αυτό το δρόμο. Συμβαίνει συχνά, αλλά δεν έχουμε εμείς τις χαμένες σας συσκευές”. Οι περισσότεροι πείθονταν, κάποιοι όμως παρέμειναν καχύποπτοι ότι οι εφαρμογές λένε την αλήθεια και το ζευγάρι ψέματα.

    Τα πράγματα έγιναν χειρότερα τη φορά που η αστυνομία κατέφθασε ψάχνοντας όχι απλά ένα χαμένο τηλέφωνο αλλά ένα κορίτσι. Μία έφηβη που οι γονείς της είχαν αναφέρει ότι χάθηκε… Το ζευγάρι παρέμεινε μία ώρα έξω απο το σπίτι, προκειμένου να γίνουν οι έρευνες, οι οποίες φυσικά δεν είχαν αποτέλεσμα.

    Michael Saba & Christina Lee
    Michael Saba & Christina Lee

    Ένα πραγματικό μυστήριο… Το ζευγάρι αναζήτησε λύσεις χωρίς αποτέλεσμα. Τα χαμένα τηλέφωνα δεν είχαν τίποτα κοινό: Κάποια ήταν iPhone και κάποια Android, οι συνδέσεις τους ήταν μάλιστα και σε διαφορετικά δίκτυα. Οι περισσότεροι ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκαν σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Κάποιοι ανέφεραν πως ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κοντινότερο σταθμό βάσης της κινητής, κάποιοι άλλοι ότι μπορεί να φταίει το Wi-Fi δίκτυό τους. Οι δυο τους απευνθύνθηκαν σε εταιρείες κινητής, ακόμη και κατασκευαστές, χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση και αποτέλεσμα. Ο Michael έκανε ακόμη και reset το router τους και άλλαξε τη συχνότητα στην οποία εκπέμπει. Το πρόβλημα δε λύθηκε. Απευθύνθηκαν ακόμη και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κι όμως οι επισκέψεις συνεχίστηκαν…

    Τώρα θέλουν να υποβάλλουν καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC), μήπως και υπάρξει τρόπος να αντιμετωπιστεί το ίδιαίτερο αυτό πρόβλημά τους. Ακόμη περιμένουν και εκείνο που σημειώνουν είναι ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να μετακομίσουν καθώς το σπίτι ανήκει στους γονείς της Christina.

    Ελπίζουμε να βρουν τη λύση και ύστερα να εμπνεύσουν κάποιον σεναριογράφο ώστε η ιστορία τους να γίνει ταινία…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles