15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το απόλυτο Google λεξικό

    Μπορεί ένα βιβλίο, ένα παραδοσιακό βιβλίο, τυπωμένο σε χαρτί, να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο Google λεξικό και η καλύτερη αποτύπωση της ποπ ιντερνετικής κουλτούρας του 2012; Ναι και είναι έργο δύο βρετανών καλλιτεχνών.

    Ο Ben West και ο Felix Heyes, δύο designers από το Λονδίνο αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα κλασσικά λήμματα ενός λεξικού με εικόνες από το Google. Ο αδελφός του Ben West, τους έφτιαξε δύο… σκριπτάκια. Το ένα αντιστοίχησε τις λέξεις ενός αγγλικού λεξικού με την πρώτη εικόνα που εμφανίζεται στην αναζήτηση εικόνων της Google. Το δεύτερο, μετέτρεψε την προηγούμενη αντιστοίχηση σε PDF.

    Το PDF τότε, τυπώθηκε σε ένα πανέμορφο σκληρόδετο βιβλίο 1240 σελίδων, γεμάτο με JPG, GIF και PNG εικόνες, με ειδικές εσοχές για τα δάχτυλα ώστε να βρίσκετε τα λήμματα ανά γράμμα και ένα εκπληκτικό εξώφυλλο με το logo της Google σε χρυσό.

    Πώς θα μπορούσε όμως να χαρακτηριστεί αυτή η αποτύπωση της ιντερνετικής μας κουλτούρας; Σύμφωνα με τους δημιουργούς, που τονίζουν πως δεν έχει φιλτραριστεί τίποτα από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων, το μισό βιβλίο περιέχει απεχθείς ιατρικές εικόνες, cartoon και πορνό. Αλλά κακά τα ψέματα. Αυτά δεν είναι ένα τεράστιο μέρος από τις «αναζητήσεις» μας; Δεν είναι σίγουρα όμως, το μόνο.

    Αν θέλετε να «παραγγείλετε» το βιβλίο μπορείτε να γράψετε στους σχεδιαστές, μέσα από τις προσωπικές τους ιστοσελίδες εδώ κι εδώ. Όπως λένε και οι ίδιοι, σε περίπτωση που «πέσει» το Internet, θα μπορούσε αυτό το βιβλίο να είναι το σημείο αναφοράς σας.

    Πηγή: Crap is Good

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles