20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το απόλυτο κτήνος! Nvidia DGX Station A100, ένα workstation με… 4 GPUs που φέρουν συνολική μνήμη στα 320GB!

    Μπορεί την Nvidia να την γνωρίζουμε όλοι για τις κάρτες γραφικών που κατοικούν στο εσωτερικό εκατομμυρίων gaming PCs σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η γνωστή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσει και άλλα πιο «επαγγελματικού» τύπου projects. Για παράδειγμα, η Nvidia παίζει πάρα πολύ δυνατά στον τομέα του business computing, των data centers και workstations, ενώ παράλληλα ασχολείται με την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning, προτείνοντας λύσεις και εφαρμογές οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την επιστημονική κοινότητα στην έρευνα και στην ανάπτυξη και για άκρως επαγγελματικές εφαρμογές.

    Για αυτό και πρόσφατα η κυρίαρχος στον τομέα της ανάπτυξης των GPUs παρουσίασε ένα μικρό… κτήνος, το workstation DGX Station A100, το οποίο διαθέτει 4 ειδικά σχεδιασμένους Tensor Core GPUs που η συνολική τους μνήμη φτάνει στα 320GB (80GB η κάθε μία GPU)! Σύμφωνα με την Nvidia, το DGX Station A100 προσφέρει επιδόσεις ανάλογες ενός data center, χωρίς ωστόσο να διαθέτει τις προδιαγραφές και τους περιορισμούς ενός data center. Μέσα στο χρυσό case του DGX Station A100 φιλοξενείται μια AMD CPU 64 πυρήνων που συνοδεύονται από 512GB μνήμης RAM και ένας NVME SSD χωρητικότητας 8TB περίπου! To εν λόγω workstation υποστηρίζει την ειδική τεχνολογία Multi-Instance GPU της Nvidia, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να παρέχει 28 διαφορετικά GPU Instances για τη διενέργεια παράλληλων εργασιών, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα χρήσης από πολλαπλούς χρήστες. H BMW, η Lockheed Martin, η NTT Docomo και η Pacific Northwest Laboratory έχουν ήδη αγοράσει αυτά τα μικρά «Λεβιάθαν», για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας ευκολότερα μια σειρά από projects που σχετίζονται με την ανάπτυξη της A.I. στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Πάντως, ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορεί να «σηκώσει» το Microsoft Flight Simulator ή το Crysis Remastered…     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles