12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το απόλυτο “πορτρέτο” της γης

    Αυτή είναι ίσως η πιο όμορφη και καθαρή φωτό της γης που έχετε δει. Αυτός είναι ο πλανήτης μας, όπως φαίνεται 36.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνειά του, με το βαθύ μπλε της θάλασσας να έρχεται σε αντίθεση με τις “αιχμηρές” γραμμές της γης και τα λευκά σύννεφα στον ουρανό.

    Η εικόνα ελήφθη από τον Electro-L, μετεωρολογικό δορυφόρο της Ρωσίας και, σε αντίθεση με άλλες εικόνες του πλανήτη μας, πρόκειται για μία μόλις λήψη, με την εντυπωσιακή ανάλυση των 121MPixels!

    Οι περισσότερες εικόνες αυτού του είδους που βλέπουμε κατά καιρούς από τη NASA και άλλους οργανισμούς αποτελούνται από τη σύνθεση πολλών εικόνων μαζί, έτσι είναι σπάνιο να αντικρίζουμε μία τέτοια φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας από τον πλανήτη μας σε μία και μόνη λήψη.

    Η εικόνα, κάθε pixel της οποίας αντιπροσωπεύει 1 χιλιόμετρο, χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από ορατά και υπέρυθρα κύματα, έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η βλάστηση εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα – και όχι με το προφανές πράσινο.

    Ο Electro-L ακολουθεί μία γεωστατική τροχιά – κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ταχύτητά του ταιριάζει με αυτή της περιστροφής της γης, έτσι μπορεί να παραμένει ακίνητος πάνω από ένα σταθερό σημείο του πλανήτη.

    Πέρα από τη φωτό, μπορείτε να απολαύσετε και ένα time-lapse video της γης που έχει δημιουργηθεί από πολλές φωτό που έχει τραβήξει ο Electro-L.

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles