15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το BLOCKS smartwatch concept αποδεικνύει γιατί το modular design είναι ότι πρέπει για τα wearables!

    Ύστερα από μία άκρως πετυχημένη καμπάνια στο Kickstarter, όπου συγκεντρώθηκαν 1.5 εκατομμύρια δολάρια από 5000 υποστηρικτές (αρχικός στόχος τα 250.000$), το modular smartwatch BLOCKS πέρασε από τη φάση του σχεδιασμού στο στάδιο της παραγωγής. Όλοι μπορούν να το προπαραγγείλουν τώρα σε τρία διαφορετικά χρώματα με τιμή που ξεκινάει από τα 330$, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να τοποθετείται μέσα στον Οκτώβριο του 2016.

    blocks-modular-smartwatch-wide

    Το BLOCKS είναι ουσιαστικά το πρώτο modular smartwatch στον κόσμο και σίγουρα η ύπαρξη του εμπεριέχει ένα ρίσκο, καθώς είτε θα πετύχει και θα καταφέρει να κερδίσει τους καταναλωτές είτε θα καταλήξει στην τεχνολογική αφάνεια (όπως τόσα και τόσα γνωστά αντικείμενα). Το μεγάλο του ατού σε σύγκριση με την ίδια φιλοσοφία που βλέπουμε στα smartphones της LG είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην προσθήκη νέων modules, καθώς αυτά βρίσκονται στο “λουράκι” της συσκευής. Πέραν των modular δυνατοτήτων, τα BLOCKS smartwatches ξεχωρίζουν γιατί δεν τρέχουν Android Wear, αλλά μία παραλλαγμένη έκδοση του Android 6.0 Marshmallow, που τα καθιστά συμβατά και με τις iOS συσκευές επίσης. Κάθε ρολόι διαθέτει ένα κυκλικό AMOLED display 1.39 ιντσών με Gorilla Glass και ανάλυση 400×400 pixels, ενώ στο εσωτερικό βρίσκεται ένας Snapdragon 2100 Wear επεξεργαστής της Qualcomm, με 512ΜΒ RAM και 4GB storage όπως επίσης και μπαταρία με χωρητικότητα στα 300mAh.

    BLOCKS-modular-smartwatch (1)

    Οι σχεδιαστές του ξεχωριστού αυτού tech project έχουν ετοιμάσει έξι διαφορετικά modules, όπου σε αυτά περιλαμβάνονται modules που αφορούν στην προσθήκη GPS, φακού και έξτρα μπαταρίας και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι με τα 330$ που κοστίζει παρέχονται 4 modules. Εάν σας ενδιαφέρει το ιδιαίτερο αυτό concept δεν χάνετε τίποτα να ρίξετε μία ματιά στο επίσημο website.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles