21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Breaking Bad ευθύνεται για την αύξηση διακίνησης “crystal meth”

    Ένας Βρετανός ακαδημαϊκός υποστήριξε πως το Breaking Bad ίσως και να έχει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για τη εξάπλωση της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην Βρετανία και στην Ευρώπη.

    328257 (1)

    Ο καθηγητής Ellis Cashmore, ειδικός στα media culture στο Πανεπιστήμιο του Στάφορντσάιρ, παρουσίασε στατιστικές από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας που δείχνουν πως οι απόπειρες να βάλουν λαθραία στην Βρετανία “crystal meth”, το περίφημο ναρκωτικό που έφτιαχνε το δίδυμο του Breaking Bad, έχουν αυξηθεί κατά 400% τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι κατασχέσεις έχουν τετραπλασιαστεί. Όσο αφορά την Γερμανία εκεί η χρήση του ναρκωτικού έχει αυξηθεί κατά 51%. 
    Ο Cashmore υποστήριξε σε συνέντευξή του στην  Telegraph πως ενώ το show δεν κάνει προσπάθειες να αναδείξει τη χρήση του ναρκωτικού, η συνεχής αναφορά του σ’ αυτό μεγαλώσε το ενδιαφέρον του κοινού γύρω απ’ αυτό.
    “Ζούμε σε μία ηδονιστική γενιά” θα πει ο καθηγητής “όπου οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν ικανοποίηση σε διάφορα πράγματα. Και ακόμα κι αν ένα τηλεοπτικό show δείχνει την καταστροφική πλευρά ενός ναρκωτικού, και πάλι θα υπάρξουν κάποιοι που θα το βρουν ελκυστικό”.
    Όπως συμπλήρωσε δεν τον εκπλήσει το γεγονός πως μετά την επιτυχία του Breaking Bad, παρατηρείται μία έκρηξη χρήσης crystal meth.
    “To γεγονός πως εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το show, άμεσα ωραιοποίησαν την όλη κατάσταση γύρω απ’ αυτό, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα”.
    Τα στατιστικά δείχνουν πως περίπου 17.000 άτομα πιστεύεται πως χρησιμοποίησαν “crystal meht” το 2013, ενώ η αστυνομία κατάσχεσε ναρκωτικά σε 252 περιπτώσεις την περασμένη χρονιά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles