15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Tο χαριτωμένο ρομποτάκι της Panasonic καίει καρδιές στην CES 2017!

    H Panasonic εδώ και δεκαετίες ασχολείται με τον κόσμο των ηλεκτρονικών ειδών είτε πρόκειται για consumer-based προϊόντα, είτε για προϊόντα που αφορούν την βαριά βιομηχανία. Η γνωστή εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται και στον τομέα της ρομποτικής και μία μίνι επίδειξη των επιτευγμάτων της πραγματοποίησε στην έκθεση CES 2017 που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Las Vegas. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ένα χαριτωμένο ρομποτάκι, το οποίο οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας το αποκαλούσαν “Companion”, καθώς από ότι φαίνεται δεν είχαν καταλήξει στην τελική ονομασία του…

    panasonic-robot-1

    Παρατηρώντας το πιο προσεκτικά η εξωτερική του εμφάνιση θυμίζει μία διασταύρωση ενός droid από τον κόσμο του Star Wars με το γνωστό σε όλους μας… Wall-E και ανάμεσα στις δυνατότητες του είναι η επικοινωνία με τον χρήστη του και η προβολή videos μέσω του ενσωματωμένου projector. To αυγοειδές ρομπότ διαθέτει έναν WVGA projector (ανάλυσης 854×480 pixels και 50 Lumen) μέσα στο μεγάλο του μάτι και χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη με ειδικές ρουτίνες κατανόησης της ανθρώπινης γλώσσας που το βοηθούν καλύτερα στην επικοινωνία του (χρησιμοποιώντας μάλιστα μία φωνή… παιδιού). Στον “εσωτερικό του κόσμο” βρίσκεται ένας quad-core επεξεργαστής και παράλληλα προσφέρει δυνατότητες για Wi-Fi και Bluetooth συνδεσιμότητα.

    panasonic-robot-2

    Η Panasonic έφερε το εν λόγω εξελιγμένο companion robot στην CES 2017, με στόχο να καταγράψει τις αντιδράσεις του κοινού απέναντι του και να κρίνει εάν αξίζει να το κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στην αγορά. Αν και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα βρει τον δρόμο του στο εμπόριο, ωστόσο σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες νότες της CES 2017.

    Διαβάστε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις της έκθεσης CES 2017 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles