17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το cloud είναι ο νέος «βασιλιάς» σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

    Η ζήτηση στις ΗΠΑ για cloud based λύσεις συνεχίζει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, καθώς οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης των ανακατατάξεων που επιφέρει, μέσω της συνδρομής σε υπηρεσίες software and infrastructure as services. Συγκεκριμένα, στο 2ο τρίμηνο του 2021, η ετήσια αξία των συμβολαίων cloud-based, as-a-service αυξήθηκε κατά 33%, αγγίζοντας τα 5,9 δισ. δολάρια.

    Κανένα δείγμα πτωτικής τάσης

    Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας ISG (Information Services Group)  «2021 ISG Provider Lens Enterprise Application-as-a-Service Platforms report» που επικεντρώνεται στην ανάλυση και στον εντοπισμό των παρόχων υπηρεσιών που μπορούν να υποστηρίξουν τους πελάτες στην αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων, η πανδημία οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη υιοθέτηση του cloud, καθώς οι επιχειρήσεις έσπευσαν να υιοθετήσουν την εξ αποστάσεως εργασία, βελτιώνοντας την ψηφιακή εμπειρία των πελατών τους. Μάλιστα, οι εφαρμογές του cloud ήταν το μόνο από τα segments του IT που δεν έδειξε δείγματα πτωτικής τάσης εξαιτίας της πανδημίας, αλλά αντίθετα συνέχισε να αυξάνεται, σύμφωνα με την ISG.

    Αναγκαιότητα ευελιξίας

    Με την πανδημία, οι επιχειρήσεις κατανόησαν την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ευελιξίας προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις, όπως το κλείσιμο μεγάλων εγκαταστάσεων και μονάδων, οι περιορισμοί στα ταξίδια, η ασφάλεια και υγεία στον εργασιακό χώρο και άλλες διαταραχές σχετικές με τις επιχειρηματικές λειτουργίες. Οι βασισμένες στο cloud εφαρμογές και λύσεις όπως αυτές που προσφέρει η SoftOne, επιτρέπουν στους εργαζομένους να εργάζονται από οπουδήποτε, βοηθώντας ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ευέλικτες και ανθεκτικές στις συνεχείς αλλαγές που υφίστανται οι αγορές, σε ένα δυναμικό περιβάλλον.

    Προτίμηση στις λύσεις SAAS

    Πιο συγκεκριμένα, και ως παράδειγμα, με ιδιαίτερη σημασία και παγκόσμιο ενδιαφέρον, οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ δείχνουν σαφέστατη προτίμηση στις λύσεις SAAS επόμενης γενιάς, υλοποιώντας τεχνολογίες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η τεχνητή νοημοσύνη, τα predictive analytics, το edge computing και η υποστήριξη για το Internet of Things, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της ISG.

    Μεταβολή στον σχεδιασμό enterprise apps

    Οι αλλαγές στις απαιτήσεις πελατών έχουν προκαλέσει σημαντική μεταβολή στον σχεδιασμό των enterprise apps, με αποτέλεσμα οι πάροχοι SaaS να χτίζουν πλατφόρμες με τεχνολογία cloud-native, σχεδιασμό με επίκεντρο τον χρήστη, αλλά και σύγχρονα APIs που διευκολύνουν τo integration. Καθώς τα cloud native apps ανταποκρίνονται άψογα στο δυναμικό workload και τις απαιτήσεις δεδομένων, έχουν οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για συνδεδεμένη cloud υποδομή.

    Ανάπτυξη λειτουργιών

    Οι εξελιγμένες APIs συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του SaaS. Οι APIs αυτές επιτρέπουν στους συνεργάτες του καναλιού και στους integrators να συνδυάσουν με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο sets εφαρμογών που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους πελάτες. Με τον τρόπο αυτόν οι providers θα έχουν τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στις δικές τους core δυνατότητες και να αναπτύξουν λειτουργίες που θα τους κάνουν να διακριθούν. Η ζήτηση για λύσεις SaaS που στοχεύουν σε συγκεκριμένους κλάδους αποτελεί σημαντικό τομέα ανάπτυξης, σύμφωνα με την έρευνα. Οι πάροχοι στοχεύουν στο να ανταποκριθούν στη ζήτηση για κάθετες λύσεις SaaS στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και στο ERP.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles