18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Cyberpunk 2077 πούλησε 13 εκατομμύρια copies παρά τα bugs και το κράξιμο!

    Το σίριαλ του Cyberpunk 2077 σίγουρα θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη, καθώς αναμφίβολα ήταν (παρά τα μυριάδες προβλήματά του) το σημαντικότερο release για το 2020. H gaming community φυσικά άλλα περίμενε από το Magnus Opus της CD Projekt Red και άλλα είδε, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται ότι επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις, καθώς το Cyberpunk 2077 αποδείχθηκε πετυχημένο εμπορικά και best-seller για την πολωνική εταιρεία.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση του οικονομικού αναλυτή Daniel Ahmad, αυτή τη στιγμή το Cyberpunk 2077 μετράει περίπου 13 εκατομμύρια copies (μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου). To συγκεκριμένο νούμερο αφορά όλες τις πλατφόρμες στις οποίες έχει κυκλοφορήσει το παιχνίδι, ενώ αφορά σε digital και physical releases. Ποσοτικά οι πωλήσεις του Cyberpunk 2077 μεταφράζονται σε έσοδα 780 εκατομμυριών δολαρίων μέσα σε 10 ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Red Dead Redemption 2 της Rockstar έπιασε κοντά στα 725 εκατομμύρια σε μια εβδομάδα, οπότε είναι εμφανές ότι το αμφιλεγόμενο RPG τα έχει πάει σούπερ. Βέβαια παρά την καλή εμπορική πορεία του, με όλα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν και κυρίως από την απόφαση της Sony να κατεβάσει το παιχνίδι από το PSN, η μετοχή της CDPR έχασε την αξία της κατά 22%, ενώ στο χρηματιστήριο η βουτιά που έκανε άγγιξε σε κάποια στιγμή ακόμη και το 40%. Μάλιστα, πολλοί επενδυτές εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, για αυτό και το οικονομικό μέλλον της CDPR δεν είναι και τόσο ανθηρό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles