19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το δικό του ChatGPT ετοιμάζει ο Elon Musk

    Ο Elon Musk, το προηγούμενο διάστημα, μοιράστηκε με το κοινό τις ανησυχίες του για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Παρόλα αυτά, ο δισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του ChatGPT, σύμφωνα με το Vice News. Ο Musk αποτέλεσε άλλωστε έναν από τους ιδρυτές της OpenAI, της εταιρείας πίσω από το ChatGPT, όμως αποχώρησε το 2018, μετά από διαφωνίες σε θέματα που αφορούσαν τη διοίκηση.

    Τους τελευταίους μήνες, o ίδιος έχει ασκήσει αρκετή κριτική στην OpenAI και το προϊόν της, το οποίο από το Νοέμβριο που κυκλοφόρησε αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως και ανέτρεψε τα δεδομένα. Με βάση τα όσα επισημαίνει το Vice, ο Igor Babuschkin, που πρόσφατα αποχώρησε από το τμήμα DeepMind AI της Google, στρατολογήθηκε από το Musk προκειμένου να ηγηθεί της ανάπτυξης του νέου chatbot.

    Ωστόσο, το project είναι προς το παρόν σε πολύ αρχικό στάδιο και γι’ αυτό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες. Παρόλα αυτά, ο CEO του Twitter έδωσε ένα στοιχείο σχετικά με το πιθανό όνομα του chatbot, με σύντομο tweet που αναφέρει: “BasedAI”.

    Διαβάστε επίσης:

    4 νέα foldable smartphones που “έκλεψαν” την παράσταση στο MWC 2023

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles