19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το ειδικό εφέ του Terminator 2 που κόστισε μόλις 75 σεντς

    Το Terminator 2: Judgement Day του James Cameron θεωρείται το φιλμ που άλλαξε ριζικά την πορεία του action cinema, μία παραγωγή που βασίστηκε σε άκρως πρωτοποριακά ειδικά εφέ για την εποχή του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το budget είχε ξεπεράσει τότε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα νούμερο που είχε προκαλέσει από δέος μέχρι αντιδράσεις. Κι όμως κάποια πράγματα δεν είναι θέμα χρημάτων για να γίνουν, αλλά ευρηματικότητας. Και να σου βρίσκονται 75 σεντς στην τσέπη.

    terminator 2

    Το Wired έγραψε ένα υπέροχο κομμάτι τιμώντας την πορεία της Industrial Light & Magic, την πρωτοποριακή εταιρεία ειδικών εφέ που εδώ και δεκαετίες γράφει ιστορία, ξεπερνώντας με κάθε project τα όριά της και ανοίγοντας καινούργιους δρόμους στον κινηματογράφο. Σ’ αυτό το άρθρο αναφέρονται πολλά ενδιαφέροντα από τις δουλειές της, ωστόσο μία ιστορία πραγματικά ξεχωρίζει.
    Έχει να κάνει με μία αξέχαστη σκηνή στο Terminator: Judgement Day και συγκεκριμένα εκεί όπου ο T-1000, τo κακό ρομπότ της υπόθεσης, περνάει μέσα από την σιδερένια πόρτα του ιδρύματος στην προσπάθειά του να σκοτώσει την Sarah Connor. Ήταν το περίφημο ειδικό εφέ του “liquid metal”, μία στιγμή που σημάδεψε την ταινία και το action είδος γενικότερα, και στην οποία ακούγεται ένας χαρακτηριστικός φουτουριστικός ήχος την ώρα που το σώμα του Robert Patrick περνάει από τα κάγκελα.
    Όπως αποκάλυψε ο sound designer Gary Rydstrom αυτό που ακούγεται δεν είναι η δουλειά κάποιου πανάκριβου υπολογιστή, αλλά μία κονσέρβα σκυλοτροφής! Εάν την κρατήσεις ανάποδα, ο ήχος που κάνει η τροφή την ώρα που βγαίνει από την κονσέρβα σου, δίνει αυτή την αίσθηση πως το σώμα περνάει μέσα από το σίδερο, κάτι που φυσικά ταίριαξε ιδανικά στο πλάνο. Και κόστισε στην παραγωγή μόλις 75 σεντς!
    Είναι άγνωστο εάν το επερχόμενο Terminator Genisys θα χρησιμοποιήσει ανάλογα έξυπνα και φτηνά τρικ, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα ξαναδείτε την σκηνή για να συνδέσετε τον ήχο με την… κονσέρβα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles