21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών (Train to Busan). 9 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

    Βραβευμένο ως Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Ασιατική Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Fantasia του Montreal, το κορεάτικο blockbuster Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών, καθηλώνει το κοινό με απτόητο θέαμα και καταιγιστική δράση, αλλά και μια συγκινητική ιστορία στην καρδιά της περιπέτειας. Η ταινία-φαινόμενο ξαναβάζει δυναμικά την Νότιο Κορέα στο χάρτη του σινεμά τρόμου με τις χαρακτηριστικές ορδές ζωντανών νεκρών να απειλούν όποιον βρίσκεται στο διάβα τους.

    Κινηματογραφημένη με συνέπεια, αξιοποιεί όλα τα εργαλεία του είδους και χτίζει με νεύρο μια όλο και πιο αγωνιώδη και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα για τους λιγοστούς εναπομείναντες αμόλυντους πρωταγωνιστές της -καταδικασμένους σε ένα εφιαλτικό δρομολόγιο-, χωρίς να στερείται συναισθηματισμού ή ακόμα και νύξεων ταξικής φύσης. Μια εκστατική ταινία που, όπως τα λαίμαργα ζόμπι της, ρουφάει τον θεατή για να συνεχίσει ακάθεκτη όλο ενθουσιασμό, ζωντάνια και έκρηξη συναισθημάτων.

    Screen Shot 2018-08-04 at 15.13.39

    Σύνοψη:

    Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.

    Συντελεστές

    Σενάριο: Park Joo-suk

    Σκηνοθεσία: Yeon Sang-ho

    Παίζουν: Gong Yoo, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok, Choi Woo-sik, An So-hee, Kim Eui-sung, Kim Su-an

    Διεύθυνση Φωτογραφίας: Lee Hyung-deok

    Μοντάζ: Yang Jin-mo

    Διάρκεια: 118’

    9 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Feelgood

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles