18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    To “Eλληνικό” reality στην Αγγλία που μας έκανε… Τούρκους

    Οι Βρετανοί είναι γνωστοί για την αδελφή της πριγκίπισσας τους, το φλεγματικό τους χιούμορ και την απαίσια κουζίνα τους. Είναι επίσης γνωστοί για τον Shakespeare αλλά και για το γεγονός ότι το Λονδίνο φτιάχνει τις υποδομές για να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

    Έχουν γίνει γνωστοί και για άλλα πράγματα, όπως η τεράστια κοινωνική ανισότητα στην βάση της που οδήγησε στις ταραχές του Αυγούστου, για την παρακολούθηση των social media μετά από αυτές τις ταραχές, αλλά και για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της εφημερίδας News of  The World που εν τέλει έκλεισε.

    Για τους Βρετανούς όμως, φαίνεται πως η Ελλάδα, είναι μία καλή αφορμή να αποκτήσει καινούρια θεματολογία η τηλεοπτική τους σεζόν κι έτσι, αποφάσισαν να λανσάρουν ένα νέο reality show, με τίτλο “Go Greek for a Week“. Σύμφωνα με το story του εν λόγω προγράμματος, που θα προβληθεί από το Channel 4, 3 οικογένειες, θα ζουν με “Ελληνικά” δεδομένα: «Μια κομμώτρια απολαμβάνει την γενναιοδωρία του ελληνικού συστήματος συνταξιοδότησης, που επιτρέπει σε περίπου 6.000 επαγγελματίες να συνταξιοδοτούνται στα 53 και να παίρνουν το 90% του μισθού τους… Ένας οδηγός λεωφορείου βλέπει πως είναι να παίρνεις τα διπλά από τον μέσο όρο μισθοδοσίας και να λαμβάνεις μπόνους επειδή πήγες νωρίς στη δουλειά και τσέκαρες εισιτήρια… Ένας χειρούργος θα διαπιστώσει πώς το να πληρώνεις φόρους αλά ελληνικά μπορεί να διπλασιάσει το εισόδημά σου»

    Είναι προσβλητικό, είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι ιστορική η σειρά του ίδιου καναλιού που διακωμωδούσε τις περιπέτειες των Βρετανών που αγόραζαν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες τις Μεσογείου.

    Οι αντιδράσεις όμως, εχθές, από την πρεμιέρα του reality, ειδικά στο twitter ήταν πολύ έντονες. Οι Έλληνες χρήστες του twitter, ακολουθώντας το hashtag #goGreek εξέφρασαν την… άποψή τους η οποία ήταν, πραγματικά πολύ … έντονη. Δικαίως. Ακολουθήστε το hashtag και δείτε τις αντιδράσεις. Αξίζουν τον κόπο.

    Φώτο: Newsit

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles