18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To “Ελληνικό σπίτι” στο Σάο Πάολο που δεν πιάνει το μάτι σου

    Ας φανταστούμε ότι είστε στο Sao Paulo, στη Βραζιλία και περπατάτε σε ένα ήρεμο δρόμο. Ξαφνικά, βρίσκεστε μπροστά σε μία γωνιακή, τσιμεντένια είσοδο που είναι βαμμένη πορτοκαλί. Πάνω από την είσοδο είναι ένα τεράστιο δέντρο. Τι θα φανταζόσασταν ότι υπάρχει πίσω από αυτή;

     

    Αν ποτέ θα μπορούσατε να διαβείτε αυτή την τσιμεντένια είσοδο στο γωνιακό οικόπεδο που τη φιλοξενεί, μπροστά σας θα απλωνόταν το κτήμα ενός από τα πιο όμορφα σχεδιασμένα σπίτια που έχουμε δει. Του Casa Grecia, δια χειρός Isay Weinfeld.

    Το Casa Grecia, το σπίτι της Ελλάδας (γιατί άραγε;), διαθέτει 1900 τετραγωνικά καλυμμένου και ακάλυπτου χώρου, αφιερωμένου στην απόλαυση του ιδιοκτήτη. Τέσσερα ορθογώνια απαρτίζουν αυτό το απίστευτο σπίτι και φιλοξενούν μεταξύ άλλων, πολλές στεγασμένες βεράντες που είναι αφιερωμένες στο εξαιρετικό φυσικό τοπίο.

    Το Casa Grecia διαθέτει γυμναστήριο, play room, σάουνα, εξωτερική και εσωτερική πισίνα, δωμάτιο προβολών, εκτός από τα υπνοδωμάτια, μπάνια και χώρους υποδοχής, ενώ οι διάφοροι κεντρικοί χώροι που βρίσκονται στα τέσσερα βασικά ορθογώνια της κατασκευής, έχουν διαφορετικό φινίρισμα. Πέρα από το χώρο στάθμευσης που υπάρχει για τις καθημερινής ανάγκες της οικογένειας, μέσα στις άλλες υποδομές της Casa Grecia, βρίσκεται και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που φιλοξενεί την συλλογή από αυτοκίνητα αντίκες του ιδιοκτήτη.

    Το σπίτι αυτό χτίστηκε και κατοικείται από το 2009. Στο παρακάτω gallery θα δείτε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μία πορτοκαλί τσιμεντένια είσοδο.

    Πηγή: Dezeen

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles