23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Facebook μόλις μας έδειξε τα VR selfies!

    Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών F8 του Facebook μία ακόμη από τις παρουσιάσεις που ξεχώρισαν (στη δεύτερη μέρα του event) είναι αυτή των… VR selfies. Σε συνεργασία με την ομάδα του Oculus, το πρώτο VR selfie στο Facebook είναι γεγονός με τη βοήθεια μάλιστα ενός… virtual selfie stick (!).

    Στην ουσία πρόκειται για την αλληλεπίδραση με ένα άλλο άτομο σε έναν εικονικό χώρο: συζητώντας, γελώντας, σχεδιάζοντας, κάνοντας κοινή χρήση φωτογραφιών, όπως και λαμβάνοντας virtual selfies.

    vr selfie

    Με τη βοήθεια του Oculus Rift με Touch controllers στη σκηνή, ο CTO του Facebook Mike Schroepfer αλληλεπίδρασε με το συνάδερφό του Mike Booth στα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Menlo Park.

    Τα εντυπωσιακά virtual avatars τους, κάτι σαν κινούμενα στον αέρα κεφάλια και χέρια (παίρνετε μία ιδέα από τις φωτό), κέρδισαν τις εντυπώσεις, έχοντας και δυνατότητες προσωποποίησης με τη χρήση virtual pens (μπορείτε ακόμη και να ζωγραφίσετε μαλλιά, γραβάτες ή ό,τι άλλο θέλετε). Σκεφτείτε τα ως Snapchat doodles, αλλά σε VR. Τα virtual avatars “τοποθετήθηκαν” μέσα σε virtual χώρους 360 μοιρών (όπως σημεία στην πόλη του Λονδίνου), ενώ το VR selfie που τράβηξαν με τη βοήθεια ενός virtual selfie stick στάλθηκε στο Facebook και έγινε άμεσα share με τους φίλους τους.

    vr selfies selfie stick

    Το social VR μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές: όπως π.χ. το να μοιραστείτε προσωπικές στιγμές όπως το νεογέννητο παιδί σας με φίλους, να απολαύσετε μαζί εντυπωσιακές εικονικές περιηγήσεις κ.ά.

    Όπως σημειώνει ο ερευνητής της Oculus, Yaser Sheikh, το μέλλον μας καλεί “να φανταστούμε μία κοινωνική εμπειρία στο VR όπου δύσκολα θα διακρίνονται οι διαφορές της από την πραγματική ζωή”. Σίγουρα το VR θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα και περιμένουμε να δούμε το νέο κόσμο που μας έχει ήδη ανοίξει με περισσό ενδιαφέρον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles