13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Το Facebook παρακολουθεί πού βρίσκονται οι χρήστες, διαβάζει τα μηνύματά τους και καταγράφει μέσω μικροφώνου αυτά που λένε”

    Μία δικαστική υπόθεση, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Καλιφόρνια, βγάζει και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της παρακολούθησης των χρηστών του Facebook, αλλά και τη συγκέντρωση πληροφοριών με …τρόπους που δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

    facebook

    Το Facebook, σύμφωνα με τις κατηγορίες, χρησιμοποιεί τις εφαρμογές του για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους χρήστες και τους φίλους τους, περιλαμβάνοντας ακόμη και άτομα που δεν έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στο κοινωνικό δίκτυο, διαβάζοντας τα γραπτά τους μηνύματα, παρακολουθώντας τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται, αλλά και έχοντας πρόβαση σε φωτογραφίες στα τηλέφωνά τους.

    Το Facebook κατηγορεί το πρώην startup Six4Three, με το κοινωνικό δίκτυο να “καταρρίπτει τους ισχυρισμούς”, ωστόσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια στα δικαστήρια της Καλιφόρνια.

    Έγγραφα που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα αναφέρονται σε εκτεταμένα εμπιστευτικά email και μηνύματα μεταξύ ανώτερων στελεχών του Facebook, τα οποία επί του παρόντος έχουν σφραγιστεί.

    Ισχυρίζονται ότι το Facebook ελκύει προγραμματιστές και επενδυτές στην πλατφόρμα, ενημερώνοντάς τους παραπλανητικά σχετικά με ελέγχους δεδομένων και ρυθμίσεις απορρήτου. Ως μέρος κατάθεσης τον Ιανουάριο, οι ισχυρισμοί της εταιρείας αναφέρουν ότι το Facebook παρακολουθεί εκτενώς τους χρήστες, μερικές φορές χωρίς συγκατάθεση. Έτσι, αναφέρεται ότι το Facebook έχει χρησιμοποιήσει μια σειρά μεθόδων, ορισμένων προσαρμοσμένων στα τηλέφωνα των χρηστών, για τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς.

    “Το Facebook συνεχίζει να διερευνά και να εφαρμόζει τρόπους για τον εντοπισμό της θέσης των χρηστών, την παρακολούθηση και την ανάγνωση των κειμένων τους, την πρόσβαση και την καταγραφή των μικροφώνων στα τηλέφωνά τους ή την παρακολούθηση χρήσης ανταγωνιστικών εφαρμογών“, αναφέρει χαρακτηριστικά ένα δικαστικό έγγραφο.

    Η Six4Three είναι γνωστή για την αμφισβητούμενη εφαρμογή Pikinis, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν focus σε φωτογραφίες των φίλων τους με μπικίνι.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles