23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook θα ζητήσει το αριθμό τηλεφώνου σου. Θα το δώσεις;

    Είναι θέμα ωρών ή ημερών να δούμε όλοι ένα link στην πάνω μεριά της ροής ειδήσεών μας στο Facebook που θα μας παροτρύνει να «Διατηρήσουμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας, ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές ασφαλείας».

    Το link αυτό οδηγεί στη σελίδα ασφαλείας του Facebook που, μεταξύ των άλλων, θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας, για την περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε ανάκτηση του λογαριασμού σας.

    Μπορεί να ακούγεται σαν αντίμετρο για όλα τα ζητήματα ασφαλείας που έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα την διαρροή passwords από το LinkedIn, αλλά σύμφωνα με το Tech Crunch, το Facebook είχε σχεδιάσει  αυτή την κίνηση πολύ καιρό πριν.

    Το σκεπτικό του κοινωνικού δικτύου είναι να μην αντιμετωπίσει κανένα φιάσκο όπως την περίπτωση του LinkedIn. Αν υπάρξει περίπτωση να χακάρει κάποιος το κοινωνικό δίκτυο και υποκλέψει τα passwords κάποιων χρηστών, ή κάποιος μεμονωμένος χρήστης χάσει για κάποιο λόγο τον έλεγχο του λογαριασμού του, το κοινωνικό δίκτυο θα μπορέσει αυτόματα να διαγράψει τα παλιά passwords και να στείλει SMS με τα καινούρια. Η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη και υποτίθεται ότι προστατεύει τους εγγεγραμμένους χρήστες, αλλά και παράλληλα γλυτώνει πολύτιμο χρόνο και εργατοώρες από το facebook, το οποίο, πολλές φορές διαχειρίζεται τις διαδικασίες ανάκτησης κωδικών με όχι και τόσο αυτοματοποιημένο τρόπο.

    Το θέμα είναι το εξής: Θέλετε να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Facebook; Το εμπιστεύεστε; Επειδή δεν είμαστε οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, εμείς θα σας πούμε απλά πως, υπάρχουν δύο ειδών χρήστες. Οι χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει να γίνονται τα πράγματα αργά, αλλά να διατηρούν τον έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων και οι άνθρωποι που θα πάθαιναν κρίση πανικού αν για κάποιες ώρες δεν είχαν πρόσβαση στον λογαριασμό τους. Αν ανήκετε στη δεύτερη των περιπτώσεων, τότε ίσως πιο εύκολα να αποφασίσετε να δώσετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας στη διάθεση του Mark…

    Πηγή: Tech Crunch

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles